Publikum er de som gir et Kick

100 glade sangere, mørke i tøyet men lyse på innsiden

100 glade sangere, mørke i tøyet men lyse på innsiden Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

FRA LESERNE Tusen takk til alle dere rundt 400 som kom på julekonserten vår i år. Det betyr så utrolig mye for oss som står der framme og synger at nettopp dere sitter der i tussmørket og jubler både stille og høyt. Den responsen vi får fra dere er gull verdt. Smiler bare ved tanken på Terje på rad tre som klapper og roper av glede. Du er en engel som har dalt ned med fryd for oss du.

Vi elsker å synge. Kan vel ikke si at terping av noter og pugging av tekst alltid er like spennende, men når vi står der og har lært oss hvor vi går opp og ned og når vi skal holde kjeft – er alt bare fryd og gammen. Dirigent Marit har nok mer enn en gang tenkt at nå kjører jeg for hardt på for disse tilårskomne Kickere. Vi forsøker å ikke sukke og klage, men det er ikke alltid det høres like vakkert ut på en øvelse. Dette er glemt på julekonserten og vi er Marit evig takknemlig for både sangvalg og trua hun har på oss. Vår kjære konferansier på konserten sa det så dekkende om Marit. Ingen over og ingen under.

Apropos vår konferansier. Nok en gang var vi så heldige å ha glede og nytte av å ha med oss Lågendalens karismatiske vikarprest til å prate innimellom sangene våre. Hvileskjær for oss og humor og alvor for alle. De som har kjøpt/fått årets julehefte, glimrende forfattet av Bjørn Bergene kan nå få svaret på 22 vannrett i kryssordet «kjente personer i Lågendalen». Denne vikarpresten er selvfølgelig Even Sundby. En ordkunstner av de helt store. Riktig nok ikke fullt så stor som i fjor som han selv sier, men bobler over med sitater og gullkorn fra både seg selv og andre. Vi heier på deg og vi vet du liker oss også.

Vi føler at vi gir dere glede og håp når vi synger fra hjerte. Det samme gir dere til oss. Når vi lykkeligvis traff den siste tonen i Joy to the world og musklene atter kan slappe av, da er det deilig å nyte klappingen, plystringen og hoiingen dere utøser til oss. Da glemmer vi den såre halsen, de verkende beina og ikke minst den svette naboen. Om du aldri har sunget i kor så kan vi røpe at vi ser ganske mye fra der vi står når vi egentlig skal se på Marit dirigere. Hun gjør alt hun kan for å hinte oss om hvor vi er i sangen, men ikke alltid lett å holde fokuset der det skal være. Blikket vandrer lett rundt for å se på deres reaksjoner. Han som gjesper under annenhver sang på fjerde rad for eksempel. Han har sikkert blitt tvunget med av fruen ved hans siden som smiler fra øre til øre.

Altså. Dette innlegget er ment som en stor juleklem til dere som år etter år kommer og backer oss opp til å fortsette med det morsomste vi vet-nemlig synge for dere. Juleklemmer også til Marit og Even og ikke minst Stian pianist og hans fantastiske disipler. Vi er avhengig av dere alle for å få ut de tonene inni oss som ligger der litt hulter til bulter. Blir jo fint da.

 Vårt flotte publikum

Vårt flotte publikum Foto:

Den karismatiske vikarpresten fra Kvelde

Den karismatiske vikarpresten fra Kvelde Foto:

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags