Lokalt kor med i rekordkor på operataket

KJEMPEKOR: Lørdag 14. april samles rundt 3.000 sangere på operataket, og blant disse finner man Farris seniorkor fra Larvik.

KJEMPEKOR: Lørdag 14. april samles rundt 3.000 sangere på operataket, og blant disse finner man Farris seniorkor fra Larvik. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag 14. april skal det gjøres et rekordforsøk med verdens største kor i Oslo. Og et knippe sangere fra Lavik er selvfølgelig med.

DEL

En gruppe fra Farris seniorkor delta i rekordforsøket i Oslo. Det er Norges Korforbund og Den Norske Opera & Ballett som skal lage verdens største operakor på Operataket i Oslo.

Sangerne fra Larvik skal da, sammen med nærmere 3000 andre, synge det berømte «Slavekoret» fra operaen Nabucco av Verdi.

Rekordforsøket er en del av feiringen av at det er 10 år siden operabygget i Bjørvik åpnet. Det hele vil bli overført direkte på NRK TV når de sender minutt for minutt fra Operaen den dagen

Med den store korvirksomheten vi har her i Larvik, så skulle man tro det reiste mange sangere innover, men nei, det er det ferskeste koret som stiller med noen av sine sangere til dette rekordforsøket.

LES OGSÅ: Sondre og Tormod aktuelle med forestilling på Operaen

Startet i høst og har ikke hatt konsert
FARRISKORET: Bak fra venstre: Steinar Ringbakken, Ole Østensen, Odd Pettersen, Hallvard Henjesand og Øyvind Foshaug.
Nest bakerste rad fra venstre: Siri Jarnfeldt, Victoria Zahl, Anne Britt Rughaven, Gerd Rustan, Berit Sørlie, Anny Indrebø Vestli, Inger Amundsen.
Første rad fra venstre: Evelyn Bund, Bodil Helgesen, Unni Østensen, Perdis O.D.Andersen, Trygve Andreassen og Liv-Åse Schjerven.
Ikke til stede: Kirsti Hau, Siri Meidell Roald, Ingebjørg Lindhjem Eide og Åse Berit Kroken. Foran dirigent Nina Fongaard

FARRISKORET: Bak fra venstre: Steinar Ringbakken, Ole Østensen, Odd Pettersen, Hallvard Henjesand og Øyvind Foshaug. Nest bakerste rad fra venstre: Siri Jarnfeldt, Victoria Zahl, Anne Britt Rughaven, Gerd Rustan, Berit Sørlie, Anny Indrebø Vestli, Inger Amundsen. Første rad fra venstre: Evelyn Bund, Bodil Helgesen, Unni Østensen, Perdis O.D.Andersen, Trygve Andreassen og Liv-Åse Schjerven. Ikke til stede: Kirsti Hau, Siri Meidell Roald, Ingebjørg Lindhjem Eide og Åse Berit Kroken. Foran dirigent Nina Fongaard Foto:

Berit Sørlie er leder i Farris seniorkor og gleder seg til den store konserten.

– Det er sju åtte sangere fra koret som blir med. Vi er 23 sanger totalt og vi øver i Sliperiet hver onsdag på dagtid. Det kan vi gjøre når vi er et seniorkor, forteller Sørlie.

Vanligvis kaller de seg Farriskoret. Men slenger på begrepet seniorkor i noen sammenhenger.

– Vi har ikke sunget noe særlig i Larvik ennå. Vi er et ferskt kor som startet i høst etter at korforbundet satte i gang et prosjekt med korvirksomhet på dagtid, forklarer Sørlie videre.

Dirigent er Nina Fongård.

– Nina er en erfaren og faglig dyktig dirigent. Hun er tydelig og kommuniserer godt med koret. Hennes vennlige måte å drive koret fremover, gjør at vi får til mye på kort tid. Hun prøver ut nye læringsmetoder som oppleves som passe utfordrende, hun finner sanger hvor alle stemmene har en melodi og alt dette gjør at vi gleder oss til hver korøvelse.

Og selvfølgelig vil de ha flere sangere med hver uke på øvelsene.

– Vi er åpen for flere sangere. Noen og 20 er litt lite. Vi er voksne og mange reiser litt, og da blir vi litt få igjen, ler hun.

Utenom debuten på operataket har koret en plan til i vår.

– Vi skal også være med på Koriaden 21. april. Det er i Porsgrunn. Der skal flere kor synge og bedømmes, avslutter lederen.

LES OGSÅ: Starter nytt prosjektkor: – Men vi skal ikke opptre!

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags