Feirer 10-årsjubileum: – Vi syns vi har fått til noe flott

Glede: I Rakkestuten er det mye glede og leder Trude Ottem ser fram til jubileumskonsert denne uken.

Glede: I Rakkestuten er det mye glede og leder Trude Ottem ser fram til jubileumskonsert denne uken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå blir Rakkestuten 10 år. Det feires med konsert på Soldathjemmet og fest på Wassilioff på lørdag

DEL

– 8. mars fyller koret vårt 10 år, og det feirer vi med jubileumskonsert i den nye flotte salen på soldathjemmet og påfølgende jubileumsfest på Wassilioff! Jubileumstur blir det også i september, forteller Trude Ottem som er leder av Rakkestuten Blandakor.
Det har vært 10 flotte år med mange utfordringer og mye moro for dette koret.

– Vi syns vi har fått til noe flott, ett stort kor i god utvikling, fortsetter hun.

Programmet på konserten blir ikke bare ting de har gjort før.

– Men det blir en medley som tar for seg noe av det vi har sunget før.

De var noen som snakket sammen om at de hadde lyst til å synge i kor for over 10 år siden. Så fant de ut at de like godt kunne lage sitt eget kor.

– Da laget vi et seminar og der kom det veldig mange. Der kom det 60 og da ble det et kor. De aller fleste ville være med videre. Så da ble jobben å finne en dirigent. Det ble Jørn Odén Evertsen og han har vært med oss hele veien.

I starten var det mange som ikke hadde korerfaring. Det handlet om lyst til å synge og ha det hyggelig.

LES OGSÅ: Rakkestuten for nesten fullsatt

(saken fortsetter under bildet)

Blandet repertoar

Rakkestuten Blandakor ble stiftet 13. mars 2008 og teller per i dag ca. 70 medlemmer.

– Vi øver hver torsdag kl. 19.00 i Staverns Gamle Bystyresal, i annen etasje over Stavern Legekontor. Koret er åpent for alle, men vi har for tiden venteliste på noen stemmegrupper. Ta gjerne kontakt med en i styret dersom du er interessert i sang og har lyst til å prøve deg, sier Ottem.

Rakkestuten Blandakor synger et blandet repertoar som strekker seg fra kirkelige julesanger til drikkeviser, og på veien fra det ene til det andre har de også vært innom viser, pop, rock, jazz, nasjonalsanger og folkeviser. De prøver å være allsidige i sitt repertoar samtidig med at de skal ha en progresjon i sitt musikalske uttrykk.

– Vi har de siste årene jobbet med en Louis Jacoby konsert, hvor Louis selv var med. Her dro vi fult hus på Fredtun. Året etter la vi opp til en rock and roll konsert som avslutning før sommeren 2011. Vi jobber i semesteret stort sett fram mot en konsert som vi arrangerer i nærmiljøet. Her fremfører vi en del av det vi har jobbet med den siste tiden blandet med noe fra tidligere semester. Det kan være stoff som: noen av Louis Jacobys vise-perler, Eric Clapton, Simon & Garfunkle, Beach Boys, Beatles og Bellmann.

Våren 2012 hadde de sammen med Stavern Agnes Musikkorps leid Bølgen for å hylle at det er 50 år siden the Beatles slo gjennom. Det var «stinn brakke» og god stemning i Larviks nye storstue hvor 550 publikummere fikk med seg en hyggelig Beatles-aften.

Før jul så gjør Rakkestuten vanligvis en julekonsert. Her fremføres tradisjonelt julerepertoar.

– Konsertene har vi hatt i kirken og på Det Gule Galleri. De siste årene har vi hatt andre søndag i advent som fast julekonsert i Fredriksvern Kirke. Jubileumskonserten 15. juni 2013 fylte vi Fredtunhallen med entusiastisk publikummere til en reise gjennom vår fem år lange historie, og det siste nye på vårt repertoar. 10 års jubileum planlegger vi å feire med konsert på Soldathjemmet, 10. mars 2018, avslutter Ottem.

LES OGSÅ: Fullt hus for Rakkestuten

Rakkestuten

«Rakkestuten» er navnet på ei lys- og lydbøye som markerer det sydøstre hjørnet av Rakkelandet, et farlig gruntvannsområde rett sør av Stavern. Bøya har fått det velklingende navnet Rakkestuten fordi den avga en rautende lyd frembrakt ved bølgebevegelsen som presset luft opp gjennom et rør inne i bøya og ut gjennom et signalhorn. Når høst og vinterstormene raste inn over Rakkelandet kunne vi om natten høre hvordan Rakkestuten buret i vilt raseri der ute i det mørke kavet.

I dag inngår ikke lydsignaler i kystverkets signalportefølje og «stuten» er i dag taus – desto bedre er det at vi har fått et kor som det er lyd i.

Havområdet Rakke er blant de farligste farvannene langs vår lange kyst derav navnet Rakke, avledet fra «Rakkeren» – «Bøddelens medhjelper». Rakke er antakeligvis landets største skipskirkegård.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags