I helgen blåser hundrevis av unger i varmen

SPILTE OPP: Juniorkorpset vartet opp med marsjer for de unge nysgjerrige.

SPILTE OPP: Juniorkorpset vartet opp med marsjer for de unge nysgjerrige. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Tjodalyng Skolekorps har akkurat hatt rekrutteringskveld og nå i helgen har de PW-festivalen med mange skolekorps fra andre deler av landet på besøk. Den 29. i rekken med over 230 påmeldte i 12 forskjellige korps.

DEL

Musikkorpsenes år Det er rekrutteringskveld hos Tjodalyng Skolekorps, en kveld det har blitt jobbet mot lenge med plakater av korpsets egne musikere på skolen og på nett, promotering på 17. mai og dirigent på besøk med korpsløven hos 1.–4. klasse.

Alle er spente på om det kommer noen i det fine været, og det gjør det jammen. Spente barn som gleder seg til å prøve alle instrumentene, noen er helt sikre på at de skal begynne i korps, andre er der fordi de lurer på om det kanskje er gøy.

(saken fortsetter under bildet)

ALLTID MED: Familien triger er alltid tilstede når korpset ahr noe på gang.

ALLTID MED: Familien triger er alltid tilstede når korpset ahr noe på gang. Foto:

Konsert og instrumentprøving

Etter en konsert med aspirantene og hvor dirigent for aspirantkorpset og juniorkorpset, Gustav Jørgensen, forteller med liv og lyst hvordan man kan spille både med og uten noter, og hvor mye man kan lære allerede som aspirant er det på tide å slippe barna løs mellom de forskjellige stasjonene hvor de kan prøve de forskjellige instrumentene.

Musikantene i hovedkorpset er klare til å hjelpe, være seg å klare å få lyd eller holde ting riktig.

– Dette er jo fremtiden vår, sier Bente Skaara Berg, dirigent for hovedkorpset.

Hun følger med mens barna stopper på drikkestasjonen mellom instrumentene i varmen.

– Rekruttering er jo noe av det viktigste vi gjør. Vi setter inn et støt igjen til høsten også, forklarer lederen for Tjodalyng Skolekorps, Jørn Angeltveit.

– Men det er viktig at de får komme til oss nå rett etter 17. mai hvor vi er friskt i minne, fortsetter han..

(saken fortsetter under bildet)

TESTER: Tristian (7) fikk prøve seg.

TESTER: Tristian (7) fikk prøve seg. Foto:

Grunnene til å starte korps er mange hos lederne, foreldrene og musikantene i korpset, de ramser opp i fleng at alle er med uansett nivå. Man lærer disiplin, får mestringsfølelse, har timer på kulturskolen, man lærer at sammen blir man bedre, man får venner på kryss og tvers av både alder og kjønn og man får en hobby for livet.

Hos dem som kanskje skal begynne i korpset hører vi noe av det samme, men den aller beste grunnen til å starte i korps er for at da får man lov til å spille et instrument. Overnattingsseminarer og rykter om en årlig tur med fergen på korpstur til Danmark er en god nummer to.

(saken fortsetter under bildet)

BLÅSER LYD: Marita (6) fikk prøvd en fløyte.

BLÅSER LYD: Marita (6) fikk prøvd en fløyte. Foto:

Ikke like lett med alle instrumenter

Etter hvert som instrumenter er prøvd og barna begynner å samle seg for å snakke litt til med Gustav og høre på juniorkorpset spille en minikonsert som avslutning, er det skjønt enige om at noen instrumenter var vanskeligere å få lyd i en andre.

Og noen har skiftet mening om hvilket instrument de gjerne vil spille etter å ha prøvd alle sammen. Men de fleste har veldig lyst på å begynne i korps etter sommeren.

Juniorkorpset feier opp med flotte marsjer som virkelig viser at det skal ikke så lenge til i korps før det begynner å låte skikkelig bra.

Mens barna forsvinner ut de vidåpne dørene i varmen er det mye snakk om noter og hva de vil spille. Men et par stopper opp og kikker seg rundt før de forsvinner.

De ser etter maskoten Korpsløven.

– Var ikke korpsløven her i dag?

– Det er så varmt at han sover i tubaen i dag, kommer det fra sidelinja.

Det nikkes bekreftende, det hørtes ut som en plausibel og god forklaring.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags