Her kan de juble: – 15.000 kroner! Det betyr nesten tre uniformer!

BARNETOGET: Stavern og Brunlanes gutte- og jentekorps vil gjerne se best mulig ut på 17. mai.

BARNETOGET: Stavern og Brunlanes gutte- og jentekorps vil gjerne se best mulig ut på 17. mai. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Stavern og Brunlanes gutte og jentekorps vant OMO-konkurranse om å få penger til nye uniformer.Premien er 15.000 kroner.

DEL

Ansvarlig for korpset, Silje Fikse, forteller at mange av uniformene og instrumentene til skolekorpset er gamle.

– Når det gjelder uniformene våre, så hender det ofte at ungene bruker jakkene til foreldrene, eller vennene til foreldrene. Jeg tror de uniformene vi har nå, er kjøpt inn til 50 årsjubileet i 1977, jeg kjenner igjen ett par av navnene. De er altså over 40 år gamle, sier Silje Fikse som er ansvarlig for korpset.

Stort engasjement

Og dermed meldt de seg på konkurransen for å skaffe midler til nye klær. Og det er stort engasjement fra folk i distriktet.

Det gikk bra!

– Vi vant og det er flott. 15.000 kroner! Det betyr nesten tre uniformer. En jakke koster 3.300 så er det rundt 1.000 for bukse og det samme for lue. Det hjelper litt, sier en fornøyd Fikse.

- Vi har fått en del støtte fra sponsorer og privatpersoner i nærmiljøet, der har det kommet inn 7.000 fra private og mellom 30- og 40.000 fra bedrifter. I tillegg er det lagt ut en spleis på Facebook. Der er det kommet inn 10.000 på en dag. Det er helt utrolig, fortsetter hun videre.

LES OGSÅ: Flere i Stavern skolekorps må bruke 40 år gamle uniformer – Erling (10) må bruke jakken til dirigenten

Stort behov

- Vi regner med at vi trenger en del mer. Vi er rundt 20 i junior- og hovedkorps. Så har vi rundt 10 aspiranter. Aspiranter skal ikke ha uniform det første året. Nye uniformer til 20 koster 120.000. Det er i år. Vi er ikke sikker på at disse passer til neste år, så vi trenger også penger til å supplere de nærmeste årene. Så vi har satt opp et behov på 40 uniformer. Det koster 250.000, sier Fikse som har nok utfodringer for korpset.

Så langt er det kommet inn rundt 70.000.

- Så får vi overskuddet fra salget av fastelavnsris fra Fredriksvern Sanitetsforening. De solgte ut alt, men vi vet ikke summen ennå, forteller hun.

- Vi er på god vei. Dette er uniformsbiten, men det er mye mer som skal til for å drive et korps, så utfordringene står i kø. Vi savner veldig en hovedsponsor som kan gå inn på en avtale over flere år, samt flere andre sponsorer som vil at vi skal ha skolekorps i Stavern. Dette er viktig for rekruttering også til Stavern-Agnes Musikkorps, påpeker Fikse.

- Men vi må si at vi er kjempeglade for den støtten vi får nå. Det er flott, så vi jobber videre med å få til stabil drift, avslutter hun.

(saken fortsetter under bildet)

STÅR PÅ: Ansvarlig for korpset Silje Fikse, korpsmamma Helene Myrvold Foldvik og økonomiansvarlig Thor Espen Tholfsen gjør alt de kan for å få nye uniformer til skolekorpset.

STÅR PÅ: Ansvarlig for korpset Silje Fikse, korpsmamma Helene Myrvold Foldvik og økonomiansvarlig Thor Espen Tholfsen gjør alt de kan for å få nye uniformer til skolekorpset. Foto:

Korpsene i hele landet feires

Norges Musikkorps Forbund (NMF) feirer 100-års jubileum, Forsvarets Musikk er 200 år, og dette skal i år feires i hver eneste kommune, der landets 1600 musikkorps vil skape begeistring og glede, slår de nasjonale organisasjonene fast.

Korpsene er en av de største aktørene innen det frivillige kulturfeltet og skaper møteplasser i lokalsamfunnet, på tvers av alder, kjønn, religion og etnisitet. Korpset er mange steder selve den kulturelle grunnmuren i kommunen.

I årets nyttårstale fremhevet Kong Harald betydningen av frivilligheten i Norge.

LES OGSÅ: God stemning i Staverns gater

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.