Et korps er så mye mer enn 17. mai

2018: Musikkorpsenes år er noe Østre Halsen skolekorps også markerer.

2018: Musikkorpsenes år er noe Østre Halsen skolekorps også markerer. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Korps er mye mer enn spilling og marsjering. Og i år feirer alle korps seg selv gjennom Musikkorpsenens år.

DEL

2018 er Musikkorpsenens år: I dag Østre Halsen skolekorps Leder, Ingunn Irgens Ellefsen i Østre Halsen skolekorps siterer villig vekk når hun skal fortelle om korpset sitt.

– Et korps er ikke bare det vi ser i gatene i mai. Et korps er ikke bare barn og ungdommer i flotte uniformer disse få dagene de synes på våren. Et korps er så mye mer. I et korps blir ingen satt på sidelinjen. Alle deltar på lik linje og det gir vennskap på tvers av alder. De eldste tar seg av de yngste og bryr seg om dem. Et korps er marsjsesongen, ja, men også konserter, turer og mye spilleglede, slår hun fast.

Østre Halsen skolekorps har, i tillegg til mange gode hjelpere i styre og stell, to flotte og engasjerte dirigenter, og flere gode hjelpeinstruktører.

– De fleste musikantene får sin instrumentalopplæring på Larvik kulturskole. Bjørg L. Hansen er dirigent for aspirant- og juniorkorps, og Henrik Haugsnes Kaupang dirigerer hovedkorpset og The Blueberries. Korpset hadde ikke vært det samme uten dem, forteller Ellefsen.

(saken fortsetter under bildet)

DIRIGENT: Henrik Kaupang er en av dirigentene hos Østre Halsen.

DIRIGENT: Henrik Kaupang er en av dirigentene hos Østre Halsen. Foto:

Nærmer seg 100 år

Østre Halsen skolekorps er i år 92 år. Korpset ble stiftet 10. september 1926, da som Østre Halsen Guttekorps. I 1971 kom jentene med i korpset og navnet ble da endret til det vi kjenner i dag: Østre Halsen Skolekorps. Det samme året ble juniorkorpset startet som et selvstendig korps.

– Østre Halsen skolekorps består av aspirant- junior og hovedkorps. Til sammen har vi 68 medlemmer fordelt på korpsene. De eldste i hovedkorpset er også med i en ungdomsgruppe kalt The Blueberries. The Blueberries spiller storbandmusikk og popmusikk og tar gjerne spilleoppdrag, forteller lederen.

Når musikantene har spilt et år har de anledning til å bli med i drillen.

– Vi har nå 17 drillere fordelt på junior- og hoveddrill.

LES OGSÅ: Man blåser ikke i Musikkorpsenes år – Larvik lager superkorps!

(saken fortsetter under bildet)

PÅ TUR: Korps betyr også en del reising og turer i inn- og utland.

PÅ TUR: Korps betyr også en del reising og turer i inn- og utland. Foto:

Turer og seminarer

– Hvert år reiser vi på tur med korpsene i juni. I 2016 reiste hovedkorpset på jubileumstur til Spania. Junior- og aspirantkorpset fikk en ekstra fin tur til AbraHavn og dyreparken i Kristiansand. I fjor reiste hele korpset til Göteborg og Liseberg, og til sommeren reiser alle sammen på tur til Hunderfossen, forteller Ellefsen.

Hovedkorpset reiser hvert år på seminar til Sæby første helgen i februar. Aspirantkorpset og Juniorkorpset har hvert sitt seminar i året sammen med de andre korpsene i Larvik.

LES OGSÅ: Her kan de juble: – 15.000 kroner! Det betyr nesten tre uniformer! 

Loppemarked er viktig

Korpset har sin største inntektskilde i sitt årlige loppemarked. Hver første helg i september braker det løs. Musikanter, foreldre og noen besteforeldre står på for korpset hele helgen.

– Korpset starter med mottak av lopper hver onsdag fra 14. mars og loppemottak er som i fjor, i de gamle lokalene til Bohus møbler i byen.

Støttespiller

Korpsets største støttespiller er Damegruppa. Damegruppa er en gjeng med herlige damer som gjør en felles innsats til inntekt for korpset.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken