Ny suksess også i fjerde forsøk: – Det er litt slitsomt, men utrolig kult, da

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Mange lokale talenter viste seg fram, og etter konserten vanket det en liten overraskelse på 50.000 kroner for de ivrige deltakerne i Nanset skolekorps.

DEL

Søndag 13. januar arrangerte Nanset Skolekorps den fjerde utgaven av Nyttårskonserten Jr. Den skal være et alternativ til til den mer voksne nyttårskonserten, og henvender seg til hele familien, og kanskje spesielt til barn i alle aldre, fra tre til 100 år.

Hvert år inviterer skolekorpset med seg noen gjester. De to første årene var det lokale gjester innenfor barn og unges kulturliv i byen som var invitert sammen med Margrethe Røed fra barne-tv. Under jubileumsåret til korpset i 2018 fikk de hjelp av HMK Garde.

I år har styret i korpset fått til et samarbeid med Skrimmel Skrammel (Cheesy Keys) fra barne-tv. Selv om det er noen år siden vi så denne muntre gjengen på tv, var de like populære. Under sitt program inviterte de små og store fra salen som ønsket det opp på scenen for å bli med å synge «Være den du er».

De løftet stemningen helt opp i taket, selv om korpset hadde lagt lista meget høyt med en storslått åpning av Hanson/Pottle «Muppet Show Theme» etterfulgt av felleskorpset og «Ma-nah Ma-nah» av Umiliani.

Flinke talenter

Korpset er flinke til å bruke egne talenter og denne konserten var intet unntak. Johanna Gui var kveldens konferansier og sang «Har du fyr?» av Ola Bremnes sammen med korpset. Aurora M. Berg spilte flygel med korpset som bakgrunn. Sammen fremførte de «Eighteenth Variation» av S. Rachmaninov.

Årets aspiranter har spilt i seks måneder og sjarmerte publikum med «Latin sun» og «Quick lock» før de avsluttet med «When the saints» til taktfast klapping fra publikum. Det er ikke tvil om at deres unge dirigent Filip Hauan Gundersen når fram til sine engasjerte musikanter.

Juniorkorpset har spilt et og to år lengre enn aspirantene og viste stødighet i «Ode to joy» av Beethoven og «Chaos Mountain» av Michale Oare før de smalt til på ekte rockers vis med «I was made for loving you» av Kiss. Her slo musikantene seg helt løs og fikk hele salen til å rocke.

Med hovedkorpset fikk dirigent Fredrik Guldbrandsrød virkelig viste fram hva disse unge musikantene er gode for – og de imponerte stort. Med stykker som «By lock and mountain» av Robert W. Smith, «A million dreams» av Pasek/Paul, «Movie milestones» av Hans Zimmer, «Caravan» av Tizol/Mills og sist men ikke minst «ABBA Gold» av Ulvaeus/Andersson, så viser Guldbrandsrød at han har store planer for fremtiden.

Foto:

– Bare ett år til neste gang!

Dette er et korps i vekst som vi vil komme til å høre mye av i tiden fremover. Det levner liten tvil over hvilket engasjement de unge viser og hvor mye de øver. Flere av musikantene selv forteller at de har øvd i flere måneder, samt i juleferien og ekstraøvelser i helgene.

 – Det er litt slitsomt, men utrolig kult da. Så er det bare et år til neste gang, sier Elias Hegg Vestli i Nanset Skolekorps om helgens Nyttårskonsert.

Korpset ble også overrasket av Tom Sletsjøe som kom med en stor sjekk på 50.000 kroner.

– Sjekken har blitt til ved hjelp av gode venner, dugnadstimer og litt ekstra, kunne Sletsjøe fortelle.

Fra venstre Sofia Kristoffersen, Sonja H. Gundersen, Tom Sletsjøe, Filip H. Gundersen og Arne Kristoffersen. Bak dirigent Fredrik Gulbrandsrød. (Foto: Olav Nordheim)

Fra venstre Sofia Kristoffersen, Sonja H. Gundersen, Tom Sletsjøe, Filip H. Gundersen og Arne Kristoffersen. Bak dirigent Fredrik Gulbrandsrød. (Foto: Olav Nordheim)

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags