Kreative kjerringer

Masse bra damer: I kveld åpner salgsutstillingen «Hysteria og dårskap» på Det Gule Galleriet. Isabelle inghilleri og Mona Moe Machava gleder seg. Foto: Mari Eia Bringedal

Masse bra damer: I kveld åpner salgsutstillingen «Hysteria og dårskap» på Det Gule Galleriet. Isabelle inghilleri og Mona Moe Machava gleder seg. Foto: Mari Eia Bringedal Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

I sommer disker Kjerringkompaniet opp med fotografier av sterke kvinner og døde dyr på Det Gule Galleriet.

– Det kan jo henge ved siden av det med meg med puppen i skauen.

Fotograf Mona Moe Machava lener seg mot bildekunstner Isabelle Inghilleri som sorterer bilder. 50 fotografier skal slankes vekk til 28 veggklare verk som skal pryde Det Gule Galleriet i sommer. Salgsutstillingen «Hysteria og dårskap» åpner i dag.

– Vi prøver å jobbe ut ifra et konsept, men vi klarer ikke helt å holde oss til det. Ofte finner vi plutselig ut at nå tar vi biler og så stapper vi bilen full med klær, ting og sminke, forteller Machava.

– Men det er mye damer og døde dyr, smiler Inghilleri.


Tilbake med et smell

Det er over ti år siden kunstprosjektet Kjerringkompaniet ble til. Mona og Isabelle studerte i England og tok bilder av hverandre. De ville lage kunst folk kunne ha glede av. De to kunstnerne har stilt ut flere ganger sammen og separat. Siste årene har det vært litt stille fra kjerringene.

– Vi måtte ta en pause. Barnepause, forteller Inghilleri.

– Men nå er vi tilbake med et smell, legger Machava til.


Elsker kjerringer

De som følger kjerringene på Facebook vet at barnepausen definitivt er over. Stadig postes det vakre bilder av kvinner og dyr. Av urkvinner. I alle aldre.

– Men det er ikke en feministisk tanke bak. Bare bilder av masse bra damer.

Eier av Det Gule Galleriet, Caroline Titlestad, har tidligere vært modell for Kjerringkompaniet. Hun gleder seg til en sommer med bildene i hus.

– Jeg elsker kjerringene, både sammen og hver for seg. Vi er i fanklubben.

– Du er ei grepa kjerring, ler Machava.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags