Kulturminnedag der Tollerodden overrasker

Tollerodden: Kulturminnedagen markeres på Tollerodden søndag. Både med åpen kafé, musikk, foredrag og en overraskelse.arkivfoto

Tollerodden: Kulturminnedagen markeres på Tollerodden søndag. Både med åpen kafé, musikk, foredrag og en overraskelse.arkivfoto

Artikkelen er over 2 år gammel

Tollerodden og dets historie er rammen for Kulturminnedagen kommende helg. Og det handler ikke så mye om båtbygger Archer denne gang.

DEL

– Larvik museum markerte Kulturminnedagen sist helg. Denne helgen skjer markeringen på Tollerodden, forteller Per Thorstensen fra Tolleroddens Venner.

Og de har flere spennende ting på programmet.

– Denne gangen skal vi presentere en tidligere eier av huset. Fra før familien Archer tok over i 1926. Dette er en lite kjent historie, forklarer han.

En overraskelse

Som foredragsholder får man James Ronald Archer som har valgt tittelen: «En avskjed, en ankomst og en overraskelse. Tollerodden i 1820-årene».

– Her kan du plutselig stå ansikt til ansikt med historien, røper han.

Det er snakk om en overgangstid i Tolleroddens historie. Fra noe som var veletablert til noe som viste seg å bli veletablert. I mellomperioden hadde huset mange eiere og beboere.

Les også: Tollerodden blir et enda flottere smykke

– Hovedsaken er å belyse en meget flyktig og fargerik eier som kastet skygge over eiendommen i lang tid fremover, frister Archer.

I forbindelse med dette foredraget vil det også avdukes en overraskelse.

Musikk og møbler

– Vi byr også på vår hyggepianist Jan Engebretsen denne dagen, forteller Thorstensen som er mest spent på en del nye elementer de kan vise fram i huset.

–Ja vi har fått noen nye ting inn. Disse kan man oppleve når vi tar folk med på en omvisning denne dagen, frister han.

For husvandring blir det. Som alltid. I tillegg til kafémuligheten.

Les også: Vil ha et Archersenter

Kulturminnedagen

For å få fram mangfoldet i kulturarven vår har Kulturminnedagene hvert år et nytt tema. De årlige temaene skal være til inspirasjon for lokale arrangører, og ikke oppfattes som en begrensning for et mangfold av aktiviteter. Noen år vil tema være knyttet til nasjonale jubileer eller andre markeringer.

I år er temaet «Kulturminner i samfunnets tjeneste»

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags