– Vi har en uke igjen før fristen går ut. Så nå må de som vil være med å vise seg fram på Kulturnatt melde seg, sier Arve Karlsen hos kulturkontoret.

Han har i år fått med seg Lene Halvorsen i arrangementsledelsen og regner med å kunne tilby en like god kulturnatt som tidligere.

– Her skal det være plass til alle som vil vise seg fram. Og vi har mange med allerede. Men jeg savner litt mer fra kunstnere og noe som kan vise mer at vi er en Poesihovedstad, sier Karlsen og håper det dukker opp flere programposter den neste uken.

For det er bare å melde seg på så får man tildelt både plass og teknisk hjelp.

– Alle som har lyst til å vise hva de driver med innen kulturfeltet kan melde seg.

Årets lokale kulturfest

 

Kulturnatt foregår alltid den andre lørdagen i november. Da fylles flere lokaler i sentrum av Larvik med kulturopplevelser som publikum kan rusle rundt og oppleve.

Les også: Den store kulturfesten

Dette er Larviks største kulturdugnad med rundt 100 arrangementer i løpet av en og samme dag.

– Kulturnatt 2017 skal et ekstra variert og spennende program spesielt rettet mot et ungt publikum, forteller Karlsen, som likevel ikke glemmer resten av publikum.

Barne- og ungdomsaktivtetet vil konsentreres til Sliperiet, Munken og Nedre Verksgård.

Åpning utendørs

 

Den store åpningsforestillingen med utdeling av kommunens hederspriser vil bli annerledes i år.

– Planen er å skille selve åpningsforestillingen og prisutdelingen. Da tenker vi åpningen utendørs. Kanskje utenfor Sliperiet, eller Bølgen eller på torget, sier prosjektlederen.

Det betyr at selve prisutdelingen får et eget arrangement i år.

– Det vil foregå i Bølgen på ettermiddagen.

Som tidligere år vil det komme noen gjester utenfra, men det handler i hovedsak om det lokale kulturlivet.

Les også: Hva skjer når man gjør det lille ekstra

– Hvem som kommer utenfra blir en overraskelse som vi slipper i løpet av noen uker. Nå handler det mest om å få på plass alle lokale aktører, sier Karlsen.

Mange faste

Gjennom årene har det lokale kulturlivet vært flinke til å bidra.

– Det er mange faste bidragsytere, både innen korps og kor og annet. I år dukker det blant annet opp et helt nytt band som debuterer på Kulturnatt. De heter «Amplified Project» og består av Stig Jerman Eriksen, Tore Ramberg, Finn og Nina Christensen, Bjørn Jacobsen og Nicolai Sverdrup, røper Karlsen.

Kulturnatt har funnet sin form og årets fest blir i de kjente rammen fra tidligere år.

Her blir det konserter, dans, Ambjørnsenprisen, aktiviteter for alle og ikke minst mulighet til å rusle rundt mellom kulturhus, museer, kirke og herregård, for å stoppe opp og oppleve noe ekstra.

Og alt er for alle.