Gå til sidens hovedinnhold

Kulturnatt feirer både seg selv og Sliperiet i år

Artikkelen er over 3 år gammel

Den 15. Kulturnatta faller på samme år som det 10. året Sliperiet er et levende kulturhus. Ikke rart Kulturnatta 10. november starter nettopp der i år.

– Kulturnatta starter i år på Sliperiet med en åpningsforestilling. Der blir det dobbel dose storband når både Kulturskolens storband og Larvik storband slår seg sammen, forteller Arve Karlsen som, sammen med Silje Strømberg, arrangerer årets Kulturnatt.

At man velger Sliperiet som start er ikke så rart.

– Det er 10 år siden kulturskolen og kulturavdelingen flyttet inn i Sliperiet. Det må vi jo markere. I tillegg er det faktisk den 15. kulturnatta i år, fortsetter Karlsen ivrig.

Full fart i Sliperiet

På Sliperiet blir det mye som skjer tidlig på dagen. Men selvfølgelig utover kvelden også.

– Vi får et jazzband fra kulturskolen som spiller i Pressverksalen i Sliperiet, og da skal både dansere fra Studio Nille og unge aktører fra kreativ avdeling improvisere over musikkne, røper Karlsen.

– Og det blir en aktivitetsløype i hele Sliperiet. Dette skal jo være barnevennlig, smiler Silje Strømberg som lover litt ekstra gøy med 10-årsfesten.

Det ryktes at bandet Lille Bille, som har fått Spellemannpris, dukker opp i Larvik denne kulturnatta.

LES OGSÅ: Yrende folkeliv over alt på Kulturnatt

(saken fortsetter under bildet)

Bølgen og resten av verden

– I Bølgen blir det blant annet en egen forestilling der kommunens priser deles ut. Dit kommer Kick og slampoeten Fredrik Høyer, forteller Karlsen.

– Og mer enn det. Vi får en fin forestilling der, slår Strømberg fast.

På Fabrikken spiller blant annet bandet Sløttface, og det skjer selvfølgelig mer i huset nederst i Kongegata.

– Og det vil skje ting i Skatehallen, i Herregården, i Larvik kirke, Munken, Tollerodden, på Mikrobryggeriet og flere plasser, legger Strømberg til.

Arrangørene nevner navn som Vakote Yama, Skagerakkerne, AOK-koret, Momento Mori, Disko Nekters, lokale kunstnere, unge skuespillere og Larvik Veterankorps.

– Det er mange påmeldinger av folk som vil vise seg fram. Men vi har en åpning for noen til, hvis de er raske, forteller Karlsen.

Buss i Lågendalen

Nytt av året er at det er satt opp et busstilbud i Lågendalen.

– Vi har buss som går fra Svarstad og ned Lågendalen på formiddagen, og hjem på natta. Alle skal få muligheten til å være med på Kulturnatt, lover Arve Karlsen som regner med at de har et fullstendig program klart i slutten av oktober.

LES OGSÅ: BYBLOGGEN: Dagen da kulturlivet overøser oss


Kommentarer til denne saken