Dette året dukker det opp et helt nytt og spennende band på Kulturnatta i Larvik. Bandet som kaller seg «The Amplified Project» består av Stig Jerman Eriksen (vokal og gitar), Tore Ramberg (bass), Finn Christensen (gitar), Nina Christensen (vokal), Bjørn Jakobsen (kor og keys) og Nicolai Sverdrup (trommer). Selv om bandet har sin debut på Microbryggeriet lørdag, er det musikere med lang erfaring som entrer scenen. Musikken som presenteres spenner seg fra lyriske ballader til melodisk og symfonisk rock.

– Jeg har hørt betegnelser som hippie-pop eller spirituell-rock med vibe, om musikken vår, innskyter vokalist Stig.

– Vi lager musikken og tekstene selv, sier bassisten i bandet, Tore Ramberg (også kjent fra bandet Dr. Nielsen).

Prosjektet startet som et samarbeid mellom ham og gitarist Finn Christensen. Tidligere spilte de blant annet sammen i rockebandet «Process» som var et populært konsertband på 80-tallet.

– Vi hadde en del idéer til låter, og fikk snekret sammen noen demoer. Det musikalske utviklet seg etter hvert som de andre medlemmene i bandet kom til. Siste tilskudd i bandet er for øvrig trommeslager Nicolai Sverdrup, sønn av vokalist Stig Jerman Eriksen. Når i tillegg Nina og Finn er gift, kan man vel si at båndene i bandet er sterke og samholdet godt, smiler han.

Nå gleder de seg til å presentere de nykomponerte låtene for larvikfolket.

– Det er noe mystisk å se 30 år tilbake i tid og innse at selv om mye har forandret seg glemmer man ikke sine musikalske røtter. Jeg tror vel verken Finn eller jeg ville ha sagt til oss selv den gangen at; hei du - om 30 år spiller vi sammen i band igjen. Og nå har han med seg kona Nina, og jeg sønnen min, Nico, sier Stig Eriksen.

– Det må være lov til å bli både litt nostalgisk og forundret over hvilke veier både livet og musikken tar. Jeg hørte jo fader’n spille som guttunge, fortsetter Nicolai Sverdrup og sikter til pappa Stig.

– På mange måter formet hans musikksmak noe av min egen orientering.

The Amplified Project er på mange måter en miks av ulike generasjoner og stiler som kommer sammen i ett felles originalt uttrykk, mener de.

– Debutkonserten som går av stabelen kl 21.30 på Larvik Mikrobryggeri blir historisk for oss og forhåpentligvis en opplevelse som gir publikum utbytte av å oppleve denne konserten, avslutter en gjeng erfarne musikere som 30 år, og minst en sønn senere, fant sammen igjen.