I en egen forstilling i kulturhuset storsal fikk fire vinnere sine velfortjente priser.

I år hadde man tatt prisutdelingen ut av åpningen til Kulturnatt og laget en egen forestilling som omkranset de fire kommunale prisene.

Mange lovord

Det ble mange lovord til både prisvinnerne og kommunen innbygger under denne prisfesten.

– Vi har et kulturliv som blomstrer, slo ordfører Rune Høiseth fast.

– Hele Larviks befolkning skulle hatt en pris, mente kultursjef Bård Jacobsen, for den måten de støtter opp under kulturlivet og alt som skjer i kommunen.

– Gulljenta fra Brunlanes, var begrepet Bjørn Walle brukte da han ga Idrettsprisen til May Grønvold.

– Humørspreder, ble brukt av Even Borvik da han ga Kulturprisen til Kåre Christoffersen.

Prisvinnerne

Kulturprisen: Kåre Christoffersen

«Kulturprisen utdeles for verdifull innsats for kulturlivet i kommunen. Prisen kan tildeles personer, organisasjoner eller institusjoner som har eller har hatt nær tilknytning til kulturlivet i Larvik»

Les mer om Kåre: Fra vaffelhappening til sommerhappening

Idrettsprisen: May Grønvold

«Idrettsprisen utdeles for verdifull innsats for idrettslivet i kommunen. Prisen kan tildeles personer eller organisasjoner som har eller har hatt nær tilknytning til idretten i Larvik»

Les mer om May: Larviks ukjente medaljedronning

Bevaringsprisen: Soldathjemmet i Stavern

«Bevaringsprisen kan tildeles for restaurering av eldre bebyggelse/anlegg på antikvarisk grunnlag. Bevaringsprisen tildeles eier/forvalter av bygningen/anlegget.»

Les mer om Soldathjemmet: De har brukt millioner på å pusse opp

Byggeskikkprisen: Farris Bad

 

«Byggeskikkprisen kan tildeles for

  • Nybygg godt tilpasset omgivende bygningsmiljø og/eller natur- og kulturlandskap Tilbygg/ombygging godt tilpasset eksisterende bygning-/bebyggelse Arkitektonisk særpreg, nyskapende formspråk/materialbruk på nye hus, tilbygg og anlegg.

Byggeskikkprisen kan tildeles byggherre/forvalter eller arkitekt/byggmester.»

Les mer om Farris Bad: Spahotellet på Batteristranda

Kunst, diplomer og blomster

Alle fikk de kunst fra kunstner Annegi Eide, som holder til i Steinbrakka på Fredriksvern verft. Hun er både smykkekunstner og billedkunstner. Det var hennes bilder innen botanisk og ornitologisk illustrasjon som ble brukt som gave.

Underveis ble publikum overøst med kulturinnslag fra Bare Barokk, et samarbeid mellom kulturskolene i Larvik, Stokke og Sandefjord, en parkourmester fra Drammen, instapoeten Mona Vindvik og artisten Austestad.