Gå til sidens hovedinnhold

Inkludering er både utfordrende og gledelig i Larvik

Artikkelen er over 3 år gammel

Kommende uke samles mange til den nasjonale konferansen «= Vi» i Larvik, og det er kunst og kultur som er grunnmuren i inkluderingen i lokalsamfunnet.

Konferansen «= Vi» arrangeres av Larvik kommune, Norsk kulturskoleråd og Stiftelsen Fargespill i Larvik.

Mange enkeltpersoner, foreninger, institusjoner og kommuner spør seg: Hvordan skal vi klare å inkludere de som står utenfor? Og hvordan kan de som kommer som flyktninger og innvandrere klare å bli integrert og tilhøre lokalsamfunnet?

Konferansen antyder et svar i tittelen. Den fokuserer på tilhørigheten og identiteten til alle må favnes i et større «vi», og at kunst og kultur kan spille en stor rolle i denne utvidelsen.

– Konferansen har som formål å legge til rette for at ulike kompetansemiljøer og aktører for kultur og inkludering – både nasjonale og lokale – får møte hverandre, utveksle erfaringer, bygge kunnskap og kompetanse. Målet er økt kommunalt samarbeid og aktivitet. Dette er viktig for at en større del av potensialet med kunst- og kulturarbeid for inkludering skal kunne realiseres der inkluderingen kan og må skje, i lokalsamfunnene, forteller kulturskolerektor Endre Lindstøl.

LES OGSÅ: 30.000 kroner til Fargespill Larvik

Nasjonale stemmer

Det blir både spennende foredrag og gode kulturopplevelser for deltakerne.

– Adil Khan er en av landets beste breikdansere, men også kjent og høyt verdsatt for sitt arbeid for ungdom, med kultur som viktig verktøy. I sine ærlige og direkte foredrag snakker han om det å bli sett og inkludert, om betydningen av et smil og et klapp på skuldra, det å bli anerkjent for den du er og hva du gjør og presterer, sier Lindstøl.

Kulturskolerektor Endre Lindstøl, leder for kultur idrett og fritid Bård Jacobsen og konsulent Kjell Østby vil presentere Larvik kommune sitt fokus på arbeid med inkludering, og vil dele noen av sine utfordringer så vel som suksesshistorier.

Bjørn Andersen / Bluesfactory / Rock and Roll Forever Foundation Fokus på hvordan musikk og bandarbeid kan bidra i arbeid mot utenforskap og for å skape arenaer for mestring og empowerment.

Norsk Organisasjon for Asylsøkere: Generalsekretær Ann-Magrit Austenå vil fortelle mer om hvem de nyankomne er, hvilke faser de går gjennom, og hvilke behov de har.

Lokalt Fargespill

Ole Hamre fra Stiftelsen Fargespill vil ha foredrag og bidra med innspill for opplevelse og ettertanke. Men også vårt lokale Fargespill er noe deltakerne får oppleve.

Samme uke som konferansen har de nemlig sin generalprøve i Bølgen, og det kommer hele konferansen til gode. Før Larviks befolkning kan oppleve de lørdagen etter.

– Konferansen blir åpnet av ordfører Rune Høiseth, avslutter Lindstøl

Bildeserie

Her er bildene fra Fargespill 2017

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.