Gå til sidens hovedinnhold

Mange foreldre vil ha barna sine inn her - nå får alle et tilbud

Artikkelen er over 4 år gammel

Nå får alle som vil et tilbud fra kulturskolen. Til og med dem som står på venteliste. I tillegg får noen en ekstra utfordring.

I Larvik kulturskoles lokaler i Sliperiet er det hektisk planlegging i disse dager. Rett etter skolestart er det klart for et nytt semester for unge aktører som vil lære eller bli bedre både innen musikk, sang og visuelle uttrykk.

– Nå har vi en flott og godt dekt musikkavdeling. Ventelistene har gått ned og alle som nå står på venteliste får et tilbud om gruppeundervisning mens de venter, forteller kulturskolerektor Endre Lindstøl.

Ventelistene nå for tiden er stort sett på gitar, piano og sang.

Visuell kunst endres

– Innenfor området visuell kunst, tegning, keramikk, maling og mere, har vi laget det litt annerledes enn før. Det har blitt en mer spennende avdeling og den har fremdeles plass til flere elever, fortsetter rektoren.

Her får man lære seg fler sjangre og materialer.

– Vi vil at elevene skal få jobbe med mye og få en grunnkompetanse enn før, utdyper han.

Les også: Årets kulturopplevelse i Sliperiet

Elever innen visuell kunst har mange ganger laget spektakulære markeringer med seg selv som kunstverk. Avdelingen har også sitt eget galleri i Sliperiet der man gjennom året kan oppleve noe av det som lages.

Og her er det ledige plasser for dem som vil prøve noe morsomt og skapende.

 

Musikk og korps

Innen musikk dukker det opp flere nyvinninger også.

– Vi lager et barnejazz-tilbud. her legges notene vekk før man møtes. det skal lekes med lyd, forklarer Lindstøl.

Korpsmiljøet er viktig samarbeidspartner og rekrutterer mange elever til kulturskolen.

Les også: Ble lært opp av sitt forbilde

–Vi samarbeider tett med skolekorpsene. I slutten av oktober samler vi alle til et felles seminar. Det blir et gedigent korps, smiler teamleder Cecilie Lindflaten som også byr på ekstra oppmerksomhet til utvalgte elever i høst.

– Noen elever blir satset litt ekstra på. Her lages det et opplegg med fordyping. Da vil de også møte artister i arbeidet, forklarer duoen som leder det hele.

 

Ledige plasser

Kulturskolen har alltid vært et populært sted for unge med ønske om å lære. Men ventelistene har ofte vært lange, spesielt innenfor musikk.

– I dag har vi ledige plasser innenfor visuell kunst, og vi tar høyde for at vi skal håndtere alt som kommer av elever innen blåseinstrumenter, lover rektoren.

Larvik kulturskole

Larvik Kulturskole, Sliperiet ligger i Hammerdalen i Larvik. Lokalene rommet tidligere Fritzøe tresliperi som ble anlagt i denne bygningen i 1875. Bygningen er ombygget og modernisert en rekke ganger. Driften opphørte i år 2000. Sliperiet er nå totalrenovert og tilpasset Kulturskolen i Larvik, samt Studio Nilles Danseskole.

Kulturskolen har flotte lokaler som gjør kulturskolen til et godt lære- og arbeidssted og et viktig ressurssenter i lokalsamfunnet. Kulturskolen har et bredt og variert faglig tilbud og en høy kvalitet på opplæringen i kunst- og kulturfagene.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.