Gå til sidens hovedinnhold

Da Kristine Emilie vant 50.000 kroner og en talentpris, ga hun halvparten til barnekreftforeningen

Artikkelen er over 3 år gammel

Drømmestipendet består av 100 stipend à 15 000 kroner og er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker de å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. I Larvik er det fem nominerte.

Drømmestipendnominert nr. 3: Kristine Emilie Krüger:

Slik presenterer Kristine Emilie Krüger seg selv:

Jeg heter Kristine, er 15 år og elsker å spille fiolin. I tillegg er jeg veldig glad i å spille piano og å synge. Jeg går på kulturskolen i Larvik der jeg får undervisning på fiolin, piano og sang. I tillegg er jeg som fiolinist med på talentutviklings- programmet på Norges musikkhøgskole, og i Ad Astra programmet i Vestfold. Det er Alexander Rybak i Eurovision Song Contest som inspirerte meg til å spille fiolin :-) Det tok nesten to år å få time på kulturskolen, så i mellomtiden begynte jeg å spille piano privat, i tillegg til at jeg sang nesten hele tiden. Siden mine første strøk på fiolin, har jeg opplevd utrolig masse! Flinke lærere og dirigenter, solisterfaring på kulturskolen, deltaker i seks-syv ulike orkestre, flotte seminarer, kurs og orkesterturneer, og soloopptreden på fester, brylluper og arrangementer. 2017 er det året som har gitt meg mest som fiolinist og artist. Jeg vant 50.000 kr i Larvikbankens kåring av Unge talenter, og ga halvparten til barnekreftforeningen. De får også halvparten av det jeg spiller inn på gata om sommeren. Jeg deltok på UKM, og kom helt til landsfestivalen. VUSO, brakte meg helt til Miami. Jeg fikk plass på Norges ungdomssymfoniorkester, inkludert erfaring som gruppeleder på 2. Fiolin. I vår ble jeg tatt opp på TUP på Norges musikkhøgskole. Under MGP Jr 2017 var jeg fiolinist i underholdningsinnslaget, og det på selveste Telenor arena foran 15.000 mennesker og direktesendt TV på NRK! Og TV2 vil ha meg med på Norske talenter 2018, noe jeg sa ja til. Alexander Rybak er mitt idol, i tillegg til fantastiske Lindsey Stirling. Jeg synes begge de to viser hvor gøy det er å opptre med fiolin i musikken, og liker spesielt godt at de blander det med sang eller dans. Noe tilsvarende vil også jeg gjøre, men jeg har foreløpig valgt piano i stedet for dans. Jeg elsker nemlig å opptre og glede andre med min musikk. Derfor ble jeg ekstra glad for dommernes dom på Norske talenter for ”en mulig ny sjanger” med sang, piano og fiolin! Kjærlighet til fiolin får jeg av Tone, Harald og Danuta, som mine lærere i Larvik, Oslo og Krakow, steder jeg er 99% av tiden. Gro og Eva Therese styrker meg i troen på min sang, og Edin i Larvik, og Halina i Krakow gir meg håpet på piano. Hvis jeg får drømmestipendet kommer jeg til å bruke det på ny fiolin, eller spare de til musikkstudier.

LES OGSÅ: Kristine fra Stavern på Norske Talenter

Drømmen

Størst av alt er kjærligheten til fiolin, og den er blitt så utrolig sterk det siste året, at jeg sprekker av inspirasjon til å starte reisen mot en profesjonell utøvende artist. Jeg er født til å stå på scenen, og gjentar GJERNE opplevelsen på Telenor arena. Min drøm er å stå der med eget show, supplert med numre av Alexander og Lindsey. Delmålene på veien til drømmen er å holde kule, små konserter og få mye tid i orkestre, som konsertmester eller solist. Men siden jeg også har tro på min sang, og håper på mine piano ferdigheter, blir de med på veien. Dersom disse tre kan smelte sammen med livets tro, håp og kjærlighet, så vil det bli min største lykke! Visjonen om en ny sjanger lever derfor fortsatt i meg, som tro, håp og kjærlighet til livet. Jeg jobber hardt for å nå drømmen min!

LES OGSÅ: Kristine Emilie fra Stavern opptrådte foran 15.000 mennesker

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.