Gå til sidens hovedinnhold

Drømmestipendnominert nr. 4: Tilde Andersen

Artikkelen er over 3 år gammel

Drømmestipendet består av 100 stipend à 15 000 kroner og er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker de å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. I Larvik er det fem nominerte.

Slik presenterer Tilde Andersen seg selv:

Mitt navn er Tilde Andersen. Jeg er for tiden førsteårsstudent ved University of Chester i Cheshire, England. Her studerer jeg Grafisk Design på fulltid. Visuell kunst og filmskaping er noe jeg i veldig mange år har hatt en stor interesse for, så det å få mulighet til å studere det jeg ønsker mest er jeg svært takknemlig for. Dette er veien jeg ønsker å gå karrieremessig. Jeg er en person som i lang tid har søkt tilflukt i den kreative sektoren. Kunst for meg har vært en måte å koble av, samle tanker og uttrykke meg uten å muntlig kommunisere det jeg ønsker å formidle. Jeg vil fortsette å lære, dokumentere samt bruke arbeidet mitt til å gjøre en forandring.

Jeg har siden jeg var liten elsket å drive med utformende aktiviteter som tegning, maling, fotografering og andre håndverksprosjekt. Det var derimot ikke før jeg gikk et år på skole i Spania at jeg fikk erfare hvordan det var å ha design som en del av skolegangen. Jeg tok GCSE i Grafisk design, og gikk ut med svært gode tilbakemeldinger og en A på eksamen. Det å endelig føle at jeg trivdes med, og fant interesse i, et skolefag var en enorm lettelse. Vi jobbet med en kombinasjon av ulike materialer, noe som gjorde at hver elev satt med frihet til å uttrykke seg på den måten de selv ønsket. Det var også i dette faget at jeg for første gang virkelig følte at arbeidet jeg la ned ble verdsatt av lærerne mine. De var nøye på å følge opp hvert individ, og ønsket at alle skulle kunne jobbe på måten man selv lærte best på. De var også veldig flinke på å gi både ros og konstruktiv kritikk. Etter dette året var jeg absolutt ikke i tvil om at grafisk design var noe jeg ønsket å fortsette med i fremtiden. Frem til jeg startet på universitetet i september, drev jeg kun med kunst på utsiden av skolen. Nå er det heldigvis en integrert del av både skolegang og fritid.

Arbeidet mitt innen kunst inkluderer flere ulike medier. Jeg lager kortfilmer, tegner med ulike medier, og videreutvikler også den håndlagde kunsten min digitalt. Vedlagt har jeg inkludert flere av verkene jeg har laget.

SE TILDES FILMER: HER

Drømmen

Min største drøm er å ha mulighet til å jobbe med design innen noen av verdens største firmaer, i byer som New York eller London. Det å kunne leve av hobbyen min, ville vært den største gaven jeg kunne fått. Design er, og vil forbli, mer og mer viktig i samfunnet vi lever i. Med den økte bruken av sosiale og digitale medier, må bedrifter utvikle måten de profilere seg på. Dette er noe jeg ønsker å ta del i. Jeg ønsker å være med på nyskapende prosjekter innenfor designindustrien, som vil påvirke måten ting oppfattes og formidles på. Den konstante teknologiske utviklingen vi opplever i dag er noe jeg finner spennende, og jeg vil være en del av de som utnytter den til det maksimale. Det er mange som påpeker at det å leve av kunst er vanskelig eller nærmest umulig. Jeg er derimot sikker på at det er mulighet til å leve av det så lenge man er dedikert og går inn i arbeidet med et åpent sinn. Samfunnet vi lever i idag har mange ulike behov som må dekkes, og som designer kan man bruke evnene sine til å bidra både visuelt og med ideskapning. Det finnes også muligheter for samarbeid på tvers av industrier. Jeg er fortsatt ikke helt sikker på hvilken yrkestittel jeg ønsker å ha. Dette er noe av grunnen til at jeg fortsetter å drive med flere ulike kreative utforminger og medier. Selv om det er tegning jeg i utgangspunktet har drevet mest med, har jeg i de siste årene også begynt å fotografere og filme mer. Dette har gjort at jeg kan bruke egne medier når jeg ønsker motiver i design eller illustrasjoner. Jeg oppsøker stadig utstillinger og medstudenter på samme eller andre relaterte studier, for å skaffe inspirasjon til arbeid og ideer. Kunst er en enorm lidenskap for meg. Ikke bare kan jeg formidle noe for andre, men samtidig få utnytte av den indre personlige gevinsten den gir meg.

Jeg søker på drømmestipendet for støtte til å kunne drive med det jeg elsker. Det kommer mange kostnader med utstyr, teknologi og ikke minst utdanningen jeg tar i utlandet. Dette er også nødvendigheter for at jeg skal kunne fortsette å utvikle meg som kunstner og designer. Jeg ønsker å bygge opp en sterk portfolio for fremtidige arbeidsgivere og universiteter. For å kunne gjøre dette, er jeg avhengig av tilgang på ulike materialer og utstyr. Stipendet ville også vært et godt bidrag til utdanningen min. Jeg legger ned mye arbeid og kostnader for å kunne studere Grafisk design her i England. Det er derimot noe jeg er villig til å gjøre, fordi jeg er sikker på at dette vil bidra til at jeg skal kunne få oppfylle drømmen min. Jeg håper at folk ser denne lidenskapen min gjennom arbeidet jeg lager.

SE TILDES KUNST: HER

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.