Gå til sidens hovedinnhold

Drømmestipendnominert nr. 5: Lotta Asmyhr

Artikkelen er over 3 år gammel

Drømmestipendet består av 100 stipend à 15 000 kroner og er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker de å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. I Larvik er det fem nominerte.

Slik presenterer Lotta Asmyhr seg selv:

Jeg heter Lotta Asmyhr, er 17 år og kommer fra Larvik. Jeg går 2. året på danselinja ved Thor Heyerdahl videregående skole. Jeg har danset på Studio Nille siden jeg var 6 år, og det har alltid vært en stor del av meg. Det var ikke før videregående jeg skjønte at det var dette jeg virkelig ville prøve å satse på. På danselinja har jeg utviklet meg masse og fått et helt annet syn på dans, både i kropp og i hodet.

Helt siden 6. klasse har jeg danset mer enn 4 ganger i uken. Nå trener jeg mer enn noen gang og er utrolig motivert. Jeg trener variert med klassisk, moderne, jazz, contemporary og hip hop. Contemporary, moderne og lyrisk jazz er nok mine sterkeste sider. Mitt største ønske er å kunne utvikle danseferdighetene mine innenfor dans, enda mer og bli den beste danseren jeg kan.

Jeg er hardt arbeidende og vet det må til for å nå mine mål. Jeg kan ikke få nok av dans og trener også mye hjemme utenom timene på Studio Nille og Skolen.

LES OGSÅ: Nora og Lotta skal danse i Operaen: – Det blir veldig stort

Drømmen

Min drøm er å videreutdanne meg innen dans. Først som danser og siden som dansepedagog. Når jeg er ferdig på videregående vil jeg flytte til Sverige, England eller Oslo for å studere dans videre. Der ønsker jeg å komme inn på skoler og ta så mye klasser som overhodet mulig på fritiden. Etter dette har jeg et stort ønske om å kunne jobbe som danser i noen år, før jeg tar pedagogikk, slik at jeg senere kan undervise i dans selv. Det å kunne dele min danseglede med andre og gi dem den fantastiske følelsen av å danse, som jeg har fått, er mitt største ønske og min drømmejobb.

I fjor høst fikk jeg den største muligheten i hele mitt liv. Fra august til desember var jeg med på et prosjekt kalt «På tå hev» arrangert av Den Norske Opera og Ballett. Vi var 15 dansere plukket ut fra Sørlandet, Vestfold og Telemark. Vi ble samlet for å jobbe og lære en koreografi av danser og koreograf Shane Urton fra Den Norske Opera og Ballett. Prosjektet gikk ut på at vi skulle jobbe og lære denne koreografien for så vise den på scenen i Den Norske Opera sammen med 2 andre kompanier. Vi trente lange dager med skapende verk, nytt materiale og terping. Dette er noe av det største som har hendt meg, og det beste jeg har opplevd.

Jeg fikk lov til å danse med mange flinke og motiverte dansere. Motivasjonen og drømmen for å kunne drive med dette på fulltid er bare blitt større! Jeg har nå fått forespørsel om å delta i enda et prosjekt med «På tå hev». Vi skal i dette prosjektet få trene og danse sammen med mange andre flinke profesjonelle dansere. Prosjektet avsluttes med en opptreden på Sentralen i Oslo. Jeg kan ikke vente med å starte!

Dans for meg er noe fritt. Jeg kan få lov til å gjøre det jeg vil og utforske med kroppen. Ikke bare er det fysisk og gøy, men også veldig godt for hodet. Når jeg danser slipper jeg hodet tom for alle tanker, og tenker bare på nuet. Dansen blir som terapi for kropp og sjel. Når jeg danser føler jeg meg fri. Fri fra verden rundt og alt det det vonde den bærer med seg. Det handler om meg og det jeg selv klarer å se i meg selv. Spesielt når jeg improviserer. Det handler ikke om hva jeg gjør og om det ser så utrolig bra ut, men om hvordan jeg utforsker min kropp og bevegelighet. Det å skape en kontakt med deg selv og med kropp og hodet. Formidling er noe jeg liker veldig godt med dansen. Hvordan du kan skape ulike stemninger og historier med musikk og bevegelser. Du kan få ut din indre følelse til noe godt og fantastisk. Hvordan du også kan røre og glede andre og deg selv er en fantastikk følelse. Det finnes ikke bedre følelse enn når du stå på scenen, scenelyset går, pulsen og hjerte hamrer og du akkurat har vist frem et nummer du er stolt av. Publikum reiser seg i stående applaus enten av glede eller av sorg og sitter igjen med et stort inntrykk.

Stipendet jeg søker om, vil kunne gi meg en fantastisk mulighet til å bli en enda bedre danser. Jeg ønsker i løpet av det siste skoleåret her i Larvik å kunne reise mer inn til Oslo og andre byer for å ta workshops og kurs i dans. Etter videregående vil jeg reise til England, Sverige eller Oslo for å ta danseutdanning. Det er ikke noe annet i hele verden jeg ønsker mer enn dette.

Jeg håper dere kan gi meg en dytt på veien og at dere vil være med på å gjøre drømmen min til en realitet! Jeg ville danset av glede!

LES OGSÅ: Danset i sommerferien og gleder seg til skolestart

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.