Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du få et Drømmestipend, hvis du er ung og litt flink

Artikkelen er over 3 år gammel

Hundre nye kulturutøvere skal i perioden mai-juni 2018 få til sammen 1,5 millioner kroner i form av Drømmestipendet 2018. Nå er jakten på gode Drømmestipendkandidater i kommunene i gang.

Kulturskolen i Larvik ønsker flere søkere til Drømmestipendet.

– Vi i kulturskolen ønsker at flere unge kulturtalenter skal søke om Drømmestipend. Dette er en flott mulighet for talentfulle ungdommer i Larvik. Da kan de få hjelp til å realisere drømmen sin. Stipendet er et samarbeid mellom Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd, og de har til nå delt ut nærmere 14 millioner kroner på landsbasis siden 2004, forteller Cecilie Lindflaten ved kulturskolen.

To store nyheter

I 2018 utdeles Drømmestipendet for 15. gang av Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping, og i jubileumsåret er det to store nyheter knyttet til utdelingen:

Stipendbeløpet økes fra 10.000 kroner til 15.000 kroner, og dermed er det altså hele 1,5 millioner kroner i potten de hundre stipendmottakerne skal dele. Videre kan hver kommune nå nominere så mange utøvere de ønsker, fordelt på kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet.

LES OGSÅ: Rebecca fikk Drømmestipend

Tidligere var antallet nominasjoner begrenset til sju, og maksimalt én nominasjon per kategori fra hver kommune. I kommunene gjennomføres et grundig juryarbeid før det nomineres.

Fristen går ut neste uke

Alle som ønsker å bli vurdert som drømmestipendkandidater oppfordres til å ta kontakt med kulturskolen i egen kommune så fort som mulig for å få mer informasjon om frister osv.

LES OGSÅ: To Drømmestipend til Larvik

– Alle ungdommer fra 13 til 20 år kan søke på drømmestipendet. Søknadsfristen er 26. januar og søknaden sendes til Larvik kulturskole. Det søkes i kategoriene dans, musikk, skapende skriving, visuell kunst, sirkus, teater og annet. I år har stipendet økt til 15.000 kroner, og hele 100 stipend skal deles ut på landsbasis, avslutter Lindflaten.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.