– Det at mailen om at jeg var tatt med i første uttaket til Miss Norway 2017 faktisk var ekte tok meg litt tid å fatte, da jeg etter tredje slumring sjekket mailen nok en gang. Jeg er utrolig takknemlig for å få bli med videre, og gleder meg til se hva tiden fremover har å by på. Hektisk blir den nok hvert fall, spesielt med fulltidsstudier ved siden av, fortalte Nicole Elisabeth Stia da hun fikk beskjeden rett før nyttår.

Hun er en 21 år gammel jente som kommer fra flotte, vakre Lardal og Larvik, men som for tiden bor i Oslo.

– Etter videregående flyttet jeg til Florida for å jobbe i Disneyworld et år. Der jobbet jeg både for de og for Hollester en periode. Faren min er fra USA og det var veldig fint å bo der et år og ikke være så langt unna familien min der.

Les også: Andreplass til Thea Bull

Les også: Få på modellkurs

– Å jobbe med og hjelpe andre mennesker er noe som står hjertet mitt veldig nært, noe som derfor har ført meg til å studere Lektor (lærer på videregående)- i religion og samfunnsfag. Dette er emner som interesseres meg svært mye og som gjør at man hele tiden må holde seg oppdatert og nysgjerrig på mennesker og samfunnet vi lever i, forteller hun.

Krevende konkurranse

Miss Norway sender kandidater til verdens største skjønnhetskonkurranser, den gjeveste er Miss Universe. I løpet av tiden fram mot finalen kan hennes innsats avgjøre om hun er den som vinner og skal representere Norge i den internasjonale finalen. Det vil bli en spennende og lærerik tid og det vil kreve mye. 

Miss Norway ser først og fremst etter en person som kan være en positiv representant for produkter, tjenester og arrangementer, både kommersielle og ikke-kommersielle. Hun må ha et vinnende vesen med god selvtillit og selvinnsikt. En person som kan ta plass og eie denne plassen på en scene og gi av seg selv til et publikum. Flere vinnere av Miss Norway har hatt flotte karrierer innen næringsliv, media, film og fjernsyn. Konkurransen har fokus på det å jobbe mot suksess, og dette er grunnen til at det er de mest ambisiøse og dyktige kvinnene, preget av indre styrke, intellekt og stil, som deltar i konkurransen.

Les også: Bethel vil bli Frøken Norge

Denne helgen har hun vært på Misseskole

– Jeg har brukt stort sett hele dagen på Miss Norway sin Misseskole. Vi var et få tall jenter, men herregud for en flott og engasjert gjeng jeg fikk delta på kurset med. Camilla Devik var også til stede under kurset og kom med mange fine poeng og delte sine erfaringer med oss ferske misser. Selv føler jeg at jeg har rukket å gjøre litt av hvert i løpet av mitt 21 år gamle liv, men Camilla derimot er helt rå! For å være 20 år og være så flink og målbevisst er virkelig imponerende, og jeg bøyer meg i støvet, skriver hun på bloggen sin.

Etter endt kurs føler hun nå at hun sitter igjen med mange gode tips og triks, som kan hjelpe henne på veien videre i konkurransen.

– Jeg tror vi sitter igjen med en fantastisk fin opplevelse og er alle klare til å stå på videre i konkurransen, slår hun fast.

– Nå blir det hektisk arbeid med å skaffe sponsorer og promotere meg selv. De andre jentene har fått et forsprang og det er allerede semifinale i februar, så jeg har en del å gjøre før den tid.

Underveis fram mot konkurransene får hun også hjelp fra et annet lokalt navn. Klara Szalai, fra Larvik er en av de faste kursholderne i denne konkurransen.

– Hun skal ha kurs for oss i show-walk. Henne har jeg jobbet litt med tidligere i forhold til brudeshow, forteller Nicole Elisabeth Stia.