Larvik blir Norges poesihovedstad

Beæret: Kulturminister Torhild Widvey og justisminister Arild Anundsen avduket «Trassvisa hennes Tora» under sitt besøk i august 2014.

Beæret: Kulturminister Torhild Widvey og justisminister Arild Anundsen avduket «Trassvisa hennes Tora» under sitt besøk i august 2014.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Vestfold fylksommune slår fast i sin strategiske kulturplam at Larvik skal bli Norges poesihovedstad. En fjær i hatten for alle dugnadsmedarbeiderne som har vært med på skuta siden 2008.

DEL

– At vi nå blir Norges Poesihovedstad, betyr at Poesiparken når et viktig mål – nemlig å skape en image og identitet for byen vår. En identitet ingen andre har, sier initiativtaker Louis Jacoby som har tatt store løft for å bringe Poesiparken dit den er i dag.

Poesiparken har gjennom alle disse årene bidratt til å gjøre Larvik til en god og attraktiv by for alle som bor her, og for mennesker som søker seg til byer der det skjer noe. Rundt 50 installasjoner er nå avduket siden åpningen i november 2008.

At nå fylkeskommunen har satt dratt Poesiparken inn i sin helhetlige plan for fylkeskommunens satsingsområder på kulturfeltet i perioden 2015 – 2018, betyr en ny æra for parken.

– Forslaget om å gjøre oss til Norges Poesihovedstad er initiert fra fylket og Fylkesbiblioteket. Vi hadde ingen finger med i spillet der. Det at et slikt initiativ blir tatt utenfra, betyr at vi har blitt sett, lagt merke til og verdsatt for det vi har gjort. Det er to år siden Hanne Krogh kalte Larvik for Poesibyen på hjemmesiden sin. Vi blir lagt merke til, sier en stolt Louis Jacoby.

Poesiparkens leder, Knut Hjalmar Gulliksen, håper dette vedtaket skaper enda mer fart i Poesiparkens planer.

– Vedtaket i fylkestinget vil bli ett innspill til kommunens kulturplan, og så vil vi se hvilke tiltak som blir tatt inn i den kommunale planen. Jeg håper fylkets vedtak blir fulgt opp av de lokale politikerne, sier Gulliksen som tar vedtaket i fylket som en stor anerkjennelse på arbeidet som er gjort lokalt.

Fylkesbiblioteket skal «delta i utviklingen av Larvik som Norges poesihovedstad gjennom regionalt og lokalt samarbeid» heter det i strategidokumentet. Biblioteksjef Mette Gjerdrum kan ikke være veldig konkret på hva det innebærer, men røper at man har snakket om en poesifestival i bøkebyen når vår blir til sommer.

– En festival over to dager med både store nasjonale – og lokale aktører som deltakere, sier Gjerdrum.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags