– Larvik har skjønt det

Satser på kultur: Olaf Brastad, styreleder i Teater Ibsen, mener Larvik har skjønt hvordan man bygger en by. - Det er ved å satse på kultur, sier han. (Foto: Nils-Erik Kvamme)

Satser på kultur: Olaf Brastad, styreleder i Teater Ibsen, mener Larvik har skjønt hvordan man bygger en by. - Det er ved å satse på kultur, sier han. (Foto: Nils-Erik Kvamme)

Artikkelen er over 8 år gammel

Styreleder i Teater Ibsen, Olaf Brastad, deler raust ut påskeliljer til Larvik.

DEL

– Larvik vet at skal du bygge en by, må du satse på kultur.

Det har stormet friskt rundt Tønsbergs kulturutvalg som ønsker å trekke seg ut som eier av Teater Ibsen. Ordfører Øyvind Riise Jenssen var raskt ute med å ønske Teater Ibsen velkommen til Vestfold nye kulturhovedstad - Larvik. Ikke minst med tanke på hva de kan bidra med inn mot Høgskolen, Kulturskolen og amatørteater- arbeidet.

– En ting er hva vi kan få presentert over scenen i Bølgen fra Teater Ibsen. Jeg er like opptatt av hva et profesjonelt institusjonsteater kan bidra med rundt Larviks nye høgskolesatsing, og inn mot kulturlivet i Larvik, sier ordfører Øyvind Riise Jenssen som i påvente av Tønsbergs valg, foreløpig vil ligge litt lavt i terrenget.

For det var ganske overraskende da Tønsbergs kulturutvalg ga Teater Ibsen en tupp bak, og satte sin egen posisjon som fylkets teaterhovedstad på vent. Bystyret avgjør teaterets skjebne i sitt møte 7. april.

– Så lenge teateret har en avtale med Tønsberg, vil jeg ikke forkludre noe. Men skulle Tønsberg takke nei, er vi åpne for en dialog. Og i den sammhengen ønsker vi å vite hva Teater Ibsen kan bidra med utover den vanlige teaterdriften, sier Riise Jenssen.

– Men jeg har ikke tatt det opp formelt med andre partier. Kun løse tanker med enkelte, sier Riise Jenssen.

Og styreleder i Teater Ibsen, Olaf Brastad, tar imot ordfører Riise Jenssens utstrakte hånd;

– Larvik er den bykommunen i Vestfold som har skjønt det. Skal du bygge en by, må du satse på kultur, sier Brastad.

Han har ikke behov for å kommentere Tønsbergs vedtak, men finner det politisk flertallet i kulturutvalget underlig.

– Mens Drammen jobber for å få Brageteateret som institusjonsteater, jobber Tønsberg seg ut av et regionteater. Da er det desto mer hyggelig å registrere hvordan Larvik tenker, sier han.

Han understreker at Teater Ibsen allerede har et samarbeid med Høgskolen i Vestfold, og et utdanningsløp for teaterteknikere.

– Et samarbeid med andre kulturinstitusjoner tar tid å innarbeide. Men en barneteatersatsing i Larvik er aktuelt etter samme modell som vi gode erfaringer med fra Skien, sier Brastein.

Tønsberg kommune betaler rundt 1,7 millioner i året for sitt engasjement i Teater Ibsen.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags