– Hallo, lyst til å være med i Larvikspodden?

STARTER I AUGUST: Geir Atle Johnsen og Tormod Ugelstad gleder seg til å starte Larvikspodden i august, og så går de "live" på Sanden torsdag 20. september.

STARTER I AUGUST: Geir Atle Johnsen og Tormod Ugelstad gleder seg til å starte Larvikspodden i august, og så går de "live" på Sanden torsdag 20. september. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er så mange spennende ting som skjer i Larvik at vi starter Larvikspodden, både som podkast og live her på Sanden.

DEL

To herrer som elsker mikrofoner. Begge med lang fartstid innen radio, er klare for å lufte meninger og skape debatt i Larvik.

– Jeg skal være bak, og Tormod Ugelstad skal være foran mikrofonen, sier Geir Atle Johnsen, som blant annet var tilknyttet Hallo i uken i NRK P2 i 13 år, og i mange roller som regissør og produsent.

Begge skulle være ganske kjente i lokalsamfunnet, fra Verdensposten, teater og satire.

– Men Larvikspodden er ikke satire. Jeg har jo tross alt ti års journalisterfaring fra NRK nyheter, sier Tormod, som altså i tillegg har skrevet for blant annet Hallo i uken og Nytt på Nytt.

De to deler kontor på Colab og gleder seg til å sette i gang med Larvikspodden allerede i august.

Starter i august

– Det er så mange interessante ting som skjer rundt oss. Og bare for å si det: Vi vil Larvik vel, forsikrer Geir Atle.

Vi har satt oss på Sanden. Med scenen bak. Enn så lenge.

– Vi går i studio i august. Og satser på podkast hver uke til og med desember. Så blir den første «live»-sendingen på Sanden torsdag 20. september.

– Hvis vi skulle laget en podkast i morgen, ville vi kanskje fokusert på den i anførselstegn fattige kommunen Larvik, forklarer Tormod, og viser hvordan kommunen ble omtalt som «fattiglus» i kommunestyresalen.

– Så håper vi at det er flere som «eier» sakene som vil være med i debatten. Og at vi finner fram til samfunnsdebattanter vi ennå ikke vet om, supplerer Geir Atle.

Les også: Sondre og Tormod aktuelle med forestilling på Operaen

Ny samtalearena

– Vi ser jo mange kommentarfelt på nett som ikke innbyr til å delta, slår Tormod fast.

– Derfor vil vi gjerne skape en ny samtalearena, og gjerne få fram nye stemmer også, smiler Geir Atle.

– Vi er ikke opptatt av at noen skal vinne diskusjonen. Vi er nysgjerrige på hva folk mener, begynner Tormod.

– Og vi vil ha et «skråblikk» på ting, kanskje ringe rundt og spørre folk, dra ut og filme litt, fortsetter Geir Atle. De utfyller hverandre som et hyggelig gammelt ektepar.

– Et spørsmål jeg kunne tenke meg å stille politikerne, er: Hvordan klarer du å kjempe for en sak du egentlig er imot? lurer Tormod.

Etterlyst: Kvinner

Larvikspodden «live» blir på Sanden en gang i måneden. Nå jobber de to med å samle aktuelle deltakere som kan være med, både i studio og på Sanden.

– Hvis noen har lyst til å være med, eller brenner for et tema, så ta gjerne kontakt med oss på Facebook-siden vår, Larvikspodden, reklamerer de.

– Og så kommer vi med en etterlysning: Kvinner! Vi trenger å få med oss flere kvinnelige stemmer, understreker Geir Atle.

De to Larvikspodderne tar plass på scenen for et bilde. Og jeg er ikke i tvil: Gi dem et par mikrofoner, så blir det podd med sting og temperatur.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags