Vil bli tipset om honnørpris-kandidater

Trenger hjelp: Disse kan du tips om verdige kandidater til honnørprisene. Fra venstre: Even Borvik (Sp), kultursjef Bård Jacobsen, Bjørn Walle (H), Tor Kåre Hansen Odberg (Frp), Gina M. Johnsen (Frp), Guro Kohlberg (Ap) og Thomas Løvald (H).

Trenger hjelp: Disse kan du tips om verdige kandidater til honnørprisene. Fra venstre: Even Borvik (Sp), kultursjef Bård Jacobsen, Bjørn Walle (H), Tor Kåre Hansen Odberg (Frp), Gina M. Johnsen (Frp), Guro Kohlberg (Ap) og Thomas Løvald (H). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I år skal også unge utøvere innenfor kultur og idrett hedres for sin innsats.

DEL

Larvik har i flere år delt ut kommunale priser innenfor idrett, kultur, byggeskikk og bevaring, og kommunens kulturpris er det eldste, med aner helt tilbake til 1940-tallet.

Prisen ble nyetablert i 1988, basert på praksis tidligere kommuner etter sammenslåingen, og senere har fagpriser innenfor idrett, byggeskikk og bevaring kommet til. Samlet utgjør i dag prisene Larvik kommunes honnørpriser.

I forbindelse med kommunesammenslåingen i år ble retningslinjer for idrettspris, kulturpris, byggeskikkpris og bevaringspris fremmet på nytt, og vedtatt videreført i nye Larvik kommune fra 2018.

Nye priser

Fra og med i år er det innført to nye priskategorier. «Ung kulturutøver» er en pris som skal gå til en ung utøver som motiverer innen det frivillige kulturfelt innen dans, teater, musikk, visuell kunst, ungdomsarbeid og organisasjonsliv.

«Aktiv utøver eller lag innen idrett» er en pris som skal deles ut til utøver eller lag som har oppnådd resultater på høyt nivå.

Begge prisene er på 10.000 kroner.

Bakgrunnen for etablering av prisene er flere. «Den primære og nærliggende grunnen er kommunens ønske om å verdsette frivillig innsats og arbeid innen de spesifikke fagområder, samt å synliggjøre dette ved å gi offentlig utmerkelse og takk. Gjennom markedsføring og mobilisering i forkant av nominasjonsprosess og underveis, er hensikten også å skape oppmerksomhet om fagområdene de enkelte prisene representerer», heter det i en melding fra kommunen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Her er prisvinnere fra 2016: Idrettsprisen gikk til Laila Borg, Kulturprisen til Kari Brekke Nilsen, Bevaringsprisen til Natasha Peevor-Johnson og familien i Mellom Bøkeligate 18, og Byggeskikkprisen til Alexander Westberg med familie for Cabin Helgeroa.

Her er prisvinnere fra 2016: Idrettsprisen gikk til Laila Borg, Kulturprisen til Kari Brekke Nilsen, Bevaringsprisen til Natasha Peevor-Johnson og familien i Mellom Bøkeligate 18, og Byggeskikkprisen til Alexander Westberg med familie for Cabin Helgeroa. Foto:

Viktig å hedre

Ansvaret for dagens priser er fordelt på to kommunalområder, kultur og oppvekst, og areal og teknikk.

Avdelingene har eget ansvar for å igangsette sine juryer, og følge juryprosessen.

I dag er åtte folkevalgte fra kultur og oppvekstkomiteen tildelt plass i fagjuryene.

– Dette er et arbeid vi gleder oss til. Dette er viktige priser som betyr mye, sier jurymedlemmene Even Borvik (Sp), Bjørn Walle (H), Tor Kåre Hansen Odberg (Frp), Gina M. Johnsen (Frp), Guro Kohlberg (Ap) og Thomas Løvald (H) til Østlands-Posten.

De seks sitter alle i prisjuryene, sammen med Elin Nyland og Nawzad Rashid Amedi

– Det er viktig å hedre kommunens innbyggere. Folk liker å få oppmerksomhet og å bli sett og løftet fram. Det gjelder oss alle, sier de, og legger til at alt men peker på som positivt, er noe man kan få mer av.

– Det gjør at prisene er viktige inspirasjonselementer, sier de.

Trenger tips

Jurymedlemmene sier det er viktig at man får inn tips om verdige kandidater til prisene, og ber om hjelp fra alle i Larvik.

– Det er ikke lett å få inn forslag, og vi håper mange vil hjelpe oss.

– Det behøver ikke bare være tips om norgesmestere, men gjerne om mennesker man synes har gjort en god jobb innenfor sitt felt. Tipsene behøver heller ikke lange og grundige begrunnelser med seg. Det holder at man tipser om man kjenner noen som fortjener en av prisene, eller om man rusler en tur og ser et spennende bygg. Det er rett og slett lov å skryte av noen eller noe, og gjerne av seg selv, sier de seks.

Deles ut under kulturnatta

Juryene vurderer innkomne forslag og presenterer sin innstilling til kultur- og oppvekstkomiteen gjennom to møter på høsten, slik at komiteen skal ha mulighet til å endre første innstilling og eventuelt komme med nye forslag de ber juryen utrede.

Etter at komiteen har vedtatt innstillingen, kunngjøres årets prisvinnere, og tildelingen av prisene skjer på et felles arrangement under kulturnatta.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags