Ett steg nærmere drømmestipend – to fra Larvik nominert

NOMINERT: Aurora Majewski Berg (t.v.) og Yanina Bjeate Catalon er nominert til årets Drømmestipend.

NOMINERT: Aurora Majewski Berg (t.v.) og Yanina Bjeate Catalon er nominert til årets Drømmestipend. Foto:

15 unge kunstnere fra Vestfold er nominert til Drømmestipendet 2020. Blant dem er Aurora Majewski Berg og Yanina Bjeate Catalon fra Larvik.

DEL

Til sammen er 450 forskjellige kulturtalenter fra hele landet nå nominert til Drømmestipendet 2020, etter de sendte inn søknader for å være med i kampen om 1,5 millioner kroner.

100 stykker av de 450 vil nemlig få hvert sitt stipend på 15.000 kroner for å videreutvikle sin egen karriere innenfor kultur.

– Stipendutdelerne Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping erfarer at det betyr mye for dem som er så dyktige, talentfulle og/eller iherdige i sin kulturutfoldelse – og i tillegg har så spennende/fine/artige kulturelle drømmer, at de blir valgt som drømmestipendnominerte i sine respektive kommuner, heter det på Drømmestipendets hjemmeside.

Vil bli dirigent

To unge representanter fra Larvik er altså nominert i år. Aurora Majewski Berg (19) og Yanina Bjeate Catalon (18) er gjennom det første nåløyet, to av 15 fra Vestfold som er nominert.

Majewski Berg kommer fra Larvik, og har i mange år hatt en stor musikalsk interesse. Først gjennom en musikalsk familie, og deretter i Nanset skolekorps.

I fem år har hun spilt piano, og drømmen er å bli orkesterdirigent.

– Jeg har gått musikklinja ved Thor Heyerdahl og Ad Astra der jeg har fått undervisning i blant annet musikkteori og musikkhistorie. På kulturskolen i Larvik har jeg dirigert kammerorkester fast i et år, fått direksjonstimer, og ellers gått på en rekke kurs gjennom NMF og UNOF (Dirigentuka og Ung Dirigent) På konserter har jeg dirigert med ulike besetninger fra strykeorkester med trekkspill til korps og brassband. Nå for tiden går jeg på Toneheim Folkehøgskole med direksjon som hovedinstrument der jeg får praktisert med diverse ensembler, skriver Majewski Berg i søknaden.

Drømmen å hjelpe barn

Yanina Bjeate Catalon går det tredje året på musikklinja ved Thor Heyerdahl videregående skole. Hun er opprinnelig fra Filippinene, og har søkt om stipend fordi hun drømmer om å hjelpe barn i andre land gjennom sin musikk.

«Jeg har sett med mine egne øyne barn som har potensial, talenter og drømmer, men som ikke har muligheter. Denne tanken ligger bak drømmen min om å gjøre en forskjell for disse barna», skriver Catalon i sin søknad.

Hun har piano som hovedinstrument, men spiller også fiolin og bratsj.

«Jeg er fra en musikerfamilie, og var cirka 3 år da jeg fikk min første fiolin. Det å gå på musikklinja gir meg også flere muligheter til å drive med musikk på mange måter. Det viktigste for meg er å kunne spre glede gjennom musikken jeg spiller. For meg må dette prioriteres mer enn det å være berømt. Drømmen min er å få musikken til å leve», skriver Catalon i sin søknad.

Først og fremst ønsker hun å videreutdanne seg i utøvende klassisk, og har søkt på blant annet Norges musikkhøgskole, Griegakademiet og NTNU etter videregående.

Avgjøres i mars

De nominerte ungdommene blir utvilsomt sett i sine lokalsamfunn. De blir også synliggjort nasjonalt, og de får viktig anerkjennelse for sin kulturaktivitet.

I løpet av mars skal årets drømmestipendjury vurdere alle de nominerte. De nominerte ungdommenes søknader, med vedlagte «arbeidsprøver» og drømmebeskrivelser, vurderes både av fagjuryer innen hver kategori, samt av en egen «drømjury».

Stipendene overrekkes til dyktige og heldige ungdommer i månedene mai og juni.

De nominerte fra Vestfold

Sofia Ryan Sondresen, Tønsberg: sirkus.

Tuva Finckenhagen, Tønsberg: musikk.

Kiyara Aron, Færder: dans.

Anastasiia Dobroliubova, Horten: visuell kunst.

Sara Madeleine Andreassen, Horten: visuell kunst.

Ella Ingrid Persson, Ringborg, Holmestrand: visuell kunst

Hennika, Holmestrand: musikk.

Victoria Therese Verdu, Sandefjord: dans.

Julie Aurora Sunde, Sandefjord: teater.

Odin Storm Vang, Sandefjord: teater.

Jakob Bjønnes, Sandefjord: musikk.

Renata Cika, Sandefjord; dans.

Synne Pettersen Røisgård, Sandefjord: «annet».

Aurora Majewski Berg, Larvik: musikk.

Yanina Bjeate Catalon, Larvik: musikk.
Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags