Intens øving til Heyerdahl-konserten

INTENSIV HELG: Massimiliano Viapiano engasjerer, motiverer og prepper Tjølling Sangforening for tirsdagens Heyerdahl-konsert.

INTENSIV HELG: Massimiliano Viapiano engasjerer, motiverer og prepper Tjølling Sangforening for tirsdagens Heyerdahl-konsert. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ikke kunne de opera og ikke kunne de italienske, men etter flere inspirerende år og en intens helg med Massimilliano Viapiano, gleder de seg litt ekstra til tirsdagens Heyerdahl-konsert.

DEL

Og de, det er blandakoret Tjølling sangforening.

Opera er med andre ord ikke hverdagskost, men de siste årenes jobbing med - og inspirasjon fra «Max» har gitt koret bedre sangteknikk, mer stemmekraft og ikke minst en glede over å få synge opera.

Koret har også hatt en bratt læringskurve i italiensk (!).

– Max instruerer oss på sitt eget språk sammen med kroppen, musikken og sangstemmen. Vi har støtte av tolk underveis, men vi forstår inderlig godt hva han mener og føler, sier Jon Østgård i bassrekka.

LES OGSÅ: Oppfinnelsen til Peter, Rolf og Jan brukes over hele landet: - Det har vært en revolusjon

Har samarbeidet i seks år

Dette er fjerde året på rad at Heyerdahl-instituttet inviterer til operakonsert i Larvik kirke. I Andora i Italia holdes årlig en konkurranse for unge lovende operasangere som kalles TOSCA. Vinnerne inviteres til vennskapsbyen Larvik for å holde konsert i Larvik kirke – som altså i år er 17. april.

(Saken fortsetter under bildet)

ITALIENSK LIDENSKAP: Massimiliano Viapiano gir et kor fra det kalde Norge bide italiensk lidenskap og kunnskap.

ITALIENSK LIDENSKAP: Massimiliano Viapiano gir et kor fra det kalde Norge bide italiensk lidenskap og kunnskap. Foto:

I tillegg Massimiliano Viapiano som dirigent og akkompagnatør deltar flere solister og Tjølling sangforening som kor. Både bassene og tenorene er også forsterket for denne anledningen med koriststemmer utenfra, og det gir god tyngde i koret.

Massimiliano Viapiano og Tjølling sangforening har siden 2012 hatt et godt samarbeid. Etter en felleskonsert i Larvik kirke med hans Andora-kor ønsket han også å jobbe videre med koret her.

Møtes flere ganger i året

Derfra har han inntil 2 ganger i året kommet og holdt seminarer der han lærer bort sangteknikk og opera, og forbereder konserter. Koret har også vært i Italia og Andora to ganger på sangfestivaler.

Denne helga var det intens øving både lørdag og søndag, og Tjølling sangforening kan neste ikke ønske seg noe bedre, selv om det er hektisk. Viapiano trimmet korets egne nummer og korpartier i solistenes solonumre til tirsdagens konsert.

– Vi bruker gjerne lørdagen og søndagen før konserten for å få dette helt på plass, sier førstesopranen Hilde Jacobsen.

Koret er spent på om «Max» vil overraske i år også med en soloframføring av Mellom bakkar og berg, eller om han kanskje har noe annet i ermet utenom programmet? De som kommer til konserten får svaret.

LES OGSÅ: Kirsti bruker fotoprosjekt for å få fram musikere i Larvik (+)

FORSTERKET: Tjølling sangforening stiller litt forsterket i Larvik kirke og med Massimiliano Viapianosom dirigent.

FORSTERKET: Tjølling sangforening stiller litt forsterket i Larvik kirke og med Massimiliano Viapianosom dirigent. Foto:

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken