Gå til sidens hovedinnhold

Rebecca (24) fra Ula til semifinale i Miss Norway

Artikkelen er over 3 år gammel

Samtidig starter hun innsamling til nødlidende i Afrika.

25. mars er det klart hvilke jenter som går videre til finalen i årets Miss Norway. En av de 11 kandidatene som nå har gått videre til semifinalen i konkurransen er 24 år gamle Rebecca Bjørk fra Ula i Larvik.

Konkurranse med verdier

– Jeg liker å jobbe med prosjekter og veldedighet, og faktisk så gir denne konkurransen masse muligheter til å gjøre det. Heldigvis er ikke missekonkurranser slik mange ser dem for seg, med skjønnhet og kroppsfokus som det eneste viktige. Det dreier seg også om indre kvaliteter, om å klare å ta initiativ til prosjekter som betyr noe for mennesker, og å bidra i samfunnet og i verden, sa Rebecca Bjørk til Østlands-Posten da avisa møtte henne i begynnelsen av januar.

Bjørk ligger i skrivende øyeblikk på tredjeplass over rangeringen av de 11 som har kommet videre til semifinalen i årets Miss Norway-konkurranse.

Rangeringen er gjort basert på det aktivitetsnivået kandidatene har hatt, og som blant annet innebærer innsats for å få sponsoravtaler, omtaler i presse, og innsending av bilder og videoer.

– Nå blir det spennende å se hva som skjer videre. Å komme til semifinale var utrolig morsomt, sier Rebecca Bjørk til ØP.

Les også: – Heldigvis er ikke missekonkurranser bare skjønnhet og kroppsfokus

Prosjekt i Kenya

I øyeblikket befinner hun seg Hollywood i USA, og jobber med fashion marketing og i et selskap som arbeider med sosiale medier.

– Dette er utrolig morsomt, og jeg skaffer meg et stort nettverk, sier Bjørk.

– Nå reiser jeg imidlertid til Kenya i Afrika, og det blir vel så spennende, sier hun til avisa.

Prosjektet hun beskriver betyr opphold på et senter for hjemløse jenter, eller jenter som har blitt misbrukt.

– Dette er et prosjekt jeg kom i kontakt med via venner, og som jeg synes er noe som passer det jeg står for godt, sier Rebecca Bjørk.

– Jeg skal undervise jentene i hvordan de kan klare å komme seg videre og få utdannelse, og fortelle dem om hvilke muligheter de som jenter har. Mens jeg er der skal jeg også være med på å starte opp et krisesenter, sier hun.

(artikkelen fortsetter under bildet)

 

Startet innsamling

I forkant av oppholdet i Kenya har Rebecca Bjørk startet opp en innsamlingsaksjon på Facebook, som skal gi midler til prosjektene hun skal delta på.

– Responsen har vært god, og så langt har jeg fått inn over 9.000 kroner. Dette er penger som vil komme veldig godt med i prosjektet, og pengene skal gå til ting jentene som hjelpes trenger, og til pakker som skal deles ut til jenter som lever på gata, sier hun.

Rebecca Bjørk sier at hun gleder seg til å reise til Afrika, men også at hun tror oppholdet vil bety sterke opplevelser.

– Det blir nok tøft for meg å komme dit, men også svært viktig for meg å oppleve dette, sier hun.

Viktig for konkurransen

Initiativet hennes i Kenya får trolig betydning også i den videre konkurransen om å bli Miss Norway.

– Hvordan kandidatene profilerer seg og hva de deltar på er også viktige elementer i konkurransen, sier Knut Yrin, som er pressekontakt i Miss Norway.

– Det vil ha betydning for hvilken rangering de får, og om de går videre til finalen, sier han.

Finalen i årets Miss Norway går i slutten av juli, og det skal, i tillegg til Miss Norway, kåres flere vinnere, som går videre til konkurransene om å bli Miss Universe, Miss World, Miss International og Miss Grand.

Kommentarer til denne saken