Larviksjente danser Ibsen

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

Når Folkedansteateret setter opp Ibsens «Olaf Liljekrans» i midten av oktober, danser Trine Merete Sjølyst som yngstemann i truppen.

DEL

Det er en stor fysisk satsning ensemblet har igangsatt. Til sammen er de ti folkedansere og skuespillere som skal herje scenen på Ibsen-museet i Oslo fra 17. oktober.

– Det er et ensemble sammensatt av både profesjonelle og amatø rer. Selv er jeg yngst, men med både noe teatererfaring og dansekompetanse fra leikarring i Larvik, fikk jeg sjansen, forteller Trine som ved siden av dans og teater studerer teatervitenskap.

Folkedansteateret er som pilotprosjekt å regne i Norge.

– Sverige er jo liksom foregangslandet. Der er denne typen underholdning langt mer utbredt, forteller Trine om folkedansteateret. Og i tillegg til at formen er utradisjonell, satser ensemblet på et relativt ukjent oppsetning.

– Jeg er blitt fortalt at «Olaf Liljekrans» av Ibsen er satt opp ved én eller et par anledninger tidligere, men det er langt fra alle som kjenner til denne folkevisen av Ibsen, sier Trine, som håper på at hennes eget hjemmepublikum tar turen til Oslo i løpet av de ti forestillingene.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags