– Det er ingen aldersgrense for å være detektiv

Tips: Boken gir mange tips til unge som vil utforske litt mer enn bare å lese detektivhistorier.

Tips: Boken gir mange tips til unge som vil utforske litt mer enn bare å lese detektivhistorier.

Artikkelen er over 2 år gammel

I fire år har duoen Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandnes laget spennende historier for barn. Nå byr de på en detektivhåndbok for sine lesere.

DEL

I september kom forfatteren Jørn Lier Horst og tegneren Hans Jørgen Sandnes med den 15. boken i serien om Detektivbyrå Nr. 2.

Som om ikke den store historieproduksjonen er nok fra de to, gir de ungene i tillegg en egen Detektivhåndbok på slutten av dette året. Og et julehefte.

Hvordan leter man etter spor når man skal løse et mysterium?

Hvordan tar man egentlig et fingeravtrykk?

– Det er ingen aldersgrense på å være detektiv. Det handler om å være litt nysgjerrig og oppfinnsom, forteller Lier Horst.

Boken handler om metoder og tips som kan være nyttige.

LES OGSÅ: - Jeg har fanget rundt 1.000 forbrytere. Det kan bli 1.000 bøker

– Det handler om å finne spor. Det handler om løgn, svindel og bedrag, forklarer han og sier det har vært en veldig morsom bok å lage.

– Jeg skrev jo en bok om Kriminalteknikk for eldre barn tidligere. Dette er en videreføring av det arbeidet. Men denne er rikt og fint illustrert av Hans Jørgen Sandnes da.

Og dette er ekte tips for små detektiver.

– Dette er jo ting jeg har jobbet med og lært på politihøyskole, etterutdanning og i praksis. Så er det ting som detektivene bruker aktivt i bøkene om Detektivbyrå Nr. 2, sier forfatteren.

Håndbok: Hans Jørgen Sandnes og Jørn Lier Horst.

Håndbok: Hans Jørgen Sandnes og Jørn Lier Horst.

Det har også kommet et julehefte om disse figurene i detektivbyrået.

– «Jakten på den avskyelige snømannen» heter det heftet og handler om at den styggeste julepynten i byen har blitt stjålet. Hvorfor har noen stjålet noe så stygt, er spørsmålet i det heftet.

LES OGSÅ: Jørn Lier Horst på filminnspilling

Film blir det også når man kommer etter nyttår.

– Den er ferdig innspilt og har premiere i mars. Og til påske kommer detektivbyrået med en ny krim, «Operasjon skipsvrak», røper Lier Horst som holder tempoet oppe for å gi både barn og unge mer enn nok lesestoff gjennom året.

12 krimromaner i Wisting-serien for voksne, 11 bøker i CLUE-serien for ungdom, 15 bøker i barneserien Detektivbyrå Nr. 2, tre andre utgivelser og fem oppsetninger har han fått ut siden starten i 2004.

Og mer er på vei.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags