Gå til sidens hovedinnhold

Det nye Forfatterforbundet samler Vestfold og Telemarks forfattere i Larvik

Artikkelen er over 3 år gammel

Er du forfatter eller skrivende og savner et inspirerende miljø? Da er Forlagshuset i Vestfold, på Skreppestad i Larvik, stedet 9. mai.

Det nyopprettede Forfatterforbundet er en forening som ønsker å favne alle som skriver skjønnlitterært og har gitt ut, eller planer om å gi ut bok. Medlemsmassen består av både bestselgende forfattere og skrivende som fremdeles drømmer om å debutere. En ting har de fleste av dem felles, de skriver i ensomhet, og mange av dem har ytret ønske om å treffe likesinnede. 

Den 9. mai har derfor medlemmer i forbundet tatt initiativ, og invitert til «bli kjent-møte» i hele landet. Det foregår blant annet i Oslo, Tromsø, Haugesund, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Trondheim.

– Og da kunne jo ikke vi i Vestfold være noe dårligere, forteller Myriam H Bjerkli, som derfor inviterer til samvær på Forlagshuset på Skreppestad.

– Og siden vi ligger helt på grensen til Telemark, så ønsker vi skrivende fra både Telemark og Vestfold hjertelig velkommen, sier hun videre.

LES OGSÅ: Lokale forfattere med historier for de fleste

(saken fortsetter under bildet)

Et møte åpent for alle

Hun understreker at man ikke trenger å være medlem av Forfatterforbundet for å komme, dette er først og fremst et initiativ for at folk som skiver kan bli kjent.

– Jeg har ingen formell posisjon i Forfatterforbundet selv, sier hun, – men har meldt meg inn fordi jeg synes Norge trenger et åpent forbund som favner alle som skriver skjønnlitterært, og som kan jobbe for å forbedre problemstillinger skrivende sliter med.

Forfatterforbundet ble formelt stiftet 28. januar 2018 og er en fagforening som er tenkt å skulle ivareta forfatteres inntekts- og arbeidsvilkår, fremme norsk skjønnlitteratur, bidra til medlemmenes faglige utvikling og tilveksten av ny litteratur. Alle forfattere som har publisert ett skjønnlitterært verk og som driver skjønnlitterær virksomhet i Norge, kan bli medlem av foreningen, i tillegg er det åpent for «aspirantmedlemmer», det vil si skrivende som har ønske om å debutere skjønnlitterært.

Myriam Bjerkli understreker at det ikke er tanken at Forlagshuset skal bli fast møtested for Forfatterforbundet, men heller en kveld som kanskje gjør at folk finner hverandre og selv tar initiativ til å møtes i ettertid, uavhengig om de ønsker å melde se inn i forbudet eller ikke.

LES OGSÅ: Myriam gir ut bokbombe skrevet av drapsmann

(saken fortsetter under bildet)

Vil utveksle erfaringer

– Her på Forlagshuset møter vi jo skrivende hele tiden, sier hun og ler.

– Så rent personlig har jeg nok dekket mitt behov for sosialt fellesskap. Men jeg får jo ofte tilbakemelding på at mange savner andre skrivende å diskutere med, og det er veldig ofte de samme spørsmålene som går igjen, spesielt hos dem som er i startfasen til å gi ut bok. Så håpet er at både etablerte forfattere og mer uerfarne skrivere dukker opp og kan utveksle erfaringer. Det skjer veldig mye for skrivende mennesker i Vestfold, men mange vet dessverre ikke om dem. Jeg får stadig mail og telefoner fra folk som lurer på hvor de finner slikt som for eksempel åpne scener, litteraturmagasin og skrivekurs, i det hele tatt sosiale arenaer der de kan møte andre med samme interesse. Den slags informasjon håper jeg å kunne gi de som kommer, og kanskje noen av dem som kommer også har ting å dele som er ukjent for meg?

Er du en skjønnlitterær skrivende som ønsker et inspirerende fellesskap? Eller en som driver nettopp med virksomhet rettet mot skrivende, skaper åpne litteraturscener, gir ut litteraturmagasin, arrangerer kurs eller på andre måter har noe å tilby dem som skriver? Eller er du nysgjerrig på om det nye Forfatterforbundet er noe for deg? Da er det bare å møte opp på Forlagshuset på kvelden 9. mai.

Kommentarer til denne saken