Tips til lesestoff fra biblioteket

Anbefaler: Bibliotekets Irene Nørberg anbefaler

Anbefaler: Bibliotekets Irene Nørberg anbefaler

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Voksne: «Alt en mann er» av David Szalay

9 historier om 9 menn fra ulike europeiske land, fra ulike samfunnslag, med ulik bakgrunn fortalt kronologisk i alder fra ungdom til eldre. Alle har det til felles at de har kommet til et vendepunkt i livet, noen ganger dramatisk og skjebnesvangert. Og det som fascinerer er at deres historier til sammen danner en helhet og et bilde av alt en hvit europeisk mann kan være i dag.

Voksne: «Verda er ein skandale: ei lita bok om livet på landet» av Agnes Ravatn

Forfatteren er i svangerskapspermisjon og tar med seg mann og barn til hjembygda og et veldig enkelt hus som er i familiens eie. Og i denne herlige lille boka får du små humoristiske betraktninger om det å flytte fra Oslo til enklere kår i en liten vestlandsbygd, om forventninger, om til livet der som kanskje blir annerledes enn tenkt og ikke minst om å få forfatteren Einar Økland til nabo.

Voksne: «Jeg heter Lucy Barton» av Elizabeth Strout

En var og fengslende historie om et brutt mor-datter forhold fortalt med Lucys spesielle fortellerstemme. Lucy som har brutt ut av barndommens og fattigdommens grep blir innhentet fra historiene hjemmefra da moren kommer til henne der hun ligger i sykesengen og må på en eller annen måte møte det hun har lagt bak seg.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags