Gå til sidens hovedinnhold

Familiehørespill med CLUE fra Jørn Lier Horst på radio

Artikkelen er over 4 år gammel

Denne sommeren lover radioteateret skikkelig spenning for hele familien når de har tatt for seg Jørn Lier Horsts bokserie CLUE

– Det blir fart, spenning og humor i denne serien, ikke minst gjennom papegøyen Arthur og hunden Leo som også er med! Det er bare å henge med i svingene! Flere mysterier skal etterforskes og løses, clues legges ut, og i tillegg er det en ubesvart mordgåte som vi får svar på helt til slutt, forteller radioteatersjef i NRK, Gunhild Nymoen.

CLUE-serien til Jørn Lier Horst, er populære barne – og ungdomsbøker.

– Vi har laget Radioteater av Jørn Lier Horst sine bok «Jakthundene», tidligere, og opplever at vi har et godt samarbeid med han. Da var det påskekrim med politimannen Wisting i hovedrollen, men det var viktig for oss denne gangen, å kunne tilby noe som er spennende for både unge og voksne. Vi har valgt å gjøre ungdommene litt eldre enn i bøkene, samt at vi har bygget ut voksenkarakterene noe. Det er et nåtidig univers mange vil kjenne seg igjen i, det er spenning, og det er ikke minst flott med gode unge karakterer i hovedrollene.

– Hva betyr det for dere å produsere slikt for barn og unge?

Les også: Lier Horst selger 1.000 bøker om dagen

Les også: Kjempestart på bokhøsten

–Det er kjempeviktig for oss når det åpner seg en mulighet til å kunne produsere godt radioteater for barn og unge, vi tror at også de har behov for gode historier, og håper det kan føre til mere lytter og leseglede både nå, men også i voksen alder. Vi håper det er et tilbud vi kan gi lytterne våre i lang tid fremover også, sier Nymoen.

Serien er på åtte episoder og skal gå på P1 i sommer. Den har premiere 26 juni og skal gå hver dag fram til og med 3 juli. Deretter skal det gå hver lørdag. I tillegg blir den tilgjengelig for lytting på nett.

Spent forfatter

Det er altså de fire første bøkene i CLUE-serien som er flettet sammen til et familiehørespill. Hver bok i CLUE-serien er en egen historie som blir avsluttet. Men gjennom de fire første bøkene løser Cecilia, Leo, Une og Egon et større mysterium, nemlig: Hva var det som skjedde sist sommer da moren til Cecilia forsvant? Det er hovedmysteriet i hørespillet.

– Det handler om skipsforlis, mange penger, bortgjemte dagbøker, smuglere, rømte fanger, skatter på havbunnen, hemmelige huleganger, skumle hodeskaller, gamle graver, nervepirrende oppdagelser og ellers alt en sommer skal inneholde: Sol, svaberg, vennskap og en gryende forelskelse, forteller forfatterne selv, Jørn Lier Horst.

– Jeg gleder med selvsagt til å høre den ferdige produksjonen. Det er en helt egen følelse å oppleve at historier og karakterer kommer til liv på denne måten, fortsetter han.

Til sammen har han skrevet 11 av 12 planlagte CLUE-bøker. Den siste er «Einsteingåten» og kom i mars. Den tolvte boken kommer i januar. Handlingen i bøkene er lagt til Skutebukta og Pensjonatet Perlen. Bøkene er beregnet for 10–14 åringer, mens hørespillet er et familiehørespill.

– Jeg tror det er en helt riktig beskrivelse. Jeg har fått mange tilbakemeldinger på at lydbokversjonen fanger hele familien, gjerne i bilen på vei til hytta eller et annet sted. Både barn og voksne kan høre og bli dratt med i den samme historien, avslutter han.

Kommentarer til denne saken