Gå til sidens hovedinnhold

Liv og leven i Hvarnes

Artikkelen er over 11 år gammel

Til helgen har årets revy premiere.

Det er innspurtstid for revygjengen i Hvarnes. Til helgen har årets revy premiere. Og tittelen, «Liv og leven» gjenspeiler revygruppas personligheter.

– Det blir noen spark i retning sentrum, sier Elise Landa Omsland (30) som sammen med Atle Lofstad (24) og Hanne Odberg (48) utgjør revyens styre.

– Vi skriver alt sjøl og hele revyene i år har veldig fokus på tekstene.

Og noen av de friskeste frasparkene siktes altså inn mot Larvik sentrum.

– Vi har en del om kulturhuset for eksempel. Alt styret som er nede i byen på grunn av et lite kulturhus, er litt rart for oss.

Det er Bjørnar Holt (45) som har fått æren av å raljere over kulturhuset.

– Jeg har en monolog, et slags skråblikk på Bølgen. Her har vi jo hatt kulturhus siden 30-tallet, helt uten problemer, forteller Holt.

Også kulturhusets styreleder Tone M. Anderssen kan ha grunn til å besøke Hvarnes-revyen. Tonje Carina Holt (27) skal nemlig framføre en sang fra Tone til Morten Hagevik.

– Det blir ikke akkurat en kjærlighetsvise, ler hun.

Om Anderssen kommer til å like parodien er vanskelig å si, men stemmeprakten kommer hun helt sikkert til å sette pris på.

– Tonje Carina er revygruppas flinkeste sanger, sier Hanne Odberg.

Den makaluse gjengen gjør det meste selv. Men i mangel på et Nille-studio i bygda har de sett seg nødt til å hente Cathrine Bengtson fra by’n som koreograf.

– Det er en veldig trivelig gruppe å jobbe med. Og selv om de ikke er dansere må jeg si de er flinke. De lærer fort og tar ting veldig lett. Jeg er helt sikker på at dette blir en knallbra revy, forteller Bengtson.

Skuespiller Eileen Ødegaard er opptatt av å trekke fram en av de som ikke skal stå på scenen.

– Irene Nordkvelde som står for kostymene er bare helt fantastisk. Vi sier bare hva vi trenger, og vips, så har hun laget det. Hun er en av de viktigste for at dette skal bli bra.

–Jeg har vært med et par år nå, forteller sydamen Nordkvelde som holder på med å gjøre om et tøystykke til en Knerten-drakt.

– Det er kjempegøy og jeg er glad for å kunne være med på dette.

Årets revy skal spilles tre ganger.

– Vi har premiere lørdag 9. januar. Så er det to uker til neste gang. Da er det en såkalt familieforestilling søndag 17. januar. Det siste showet går av stabelen lørdag 23. januar, informerer Elise Landa Omsland.