Og med det er elevene ved Frøystvedt skole involvert i historien om Mikkel og Ekornia.

- Det var lærer Jørun Halvorsen, her ved skolen, som første gang foreslo at jeg skulle lage en musikal av den første boken min, forteller Liv Hege Refsdal, som jobber ved avdelingen Frøy ved Frøystvet skole.

Refsdal ga ut to barnebøker om Mikkel og Ekornia i 2007. Bok nummer tre kom i fjor.

- Bøkene handler om en ni år gammel gutt som er ny innflyttet til Larvik. Han har ingen venner utenom hunden sin, men ønsker seg veldig gjerne noen venner, forteller forfatteren.

I boken finner han en trollskog med troll og litt av hvert.

- Der får han en venn, Ekornia. Samtidig er det et mysterium han må løse. Klarer han det, vil alle trollene forsvinne, noe han synes er trist, men han vil få en belønning, røper hun.

Sammen med larvikjenta Sølvi Elise Halvorsen, som jobber som musiker i Sverige, har hun nå en fiks ferdig musikal mellom hendene.

- Vi er tre personer som har gjort dette arbeidet. Idémaker Jørun Halvorsen har regiansvar, jeg skriver tekstene og Sølvi Halvorsen lager musikken.

Utgangspunktet for hele prosjektet er at alle elever som vil, skal få være med.

- Vi har roller til alle. Både på og utenfor scenen, lover Refsdal.

Hele prosessen skal ende med forestillinger i februar. Underveis skal dette integreres i fagene på skolen.

- Både i musikk, norsk, kunst og håndverk og i naturfag, skal vi bruke denne musikalen.

Med 58 elever og en stor lærerstab blir det et stort ensemble som skal løfte den lokale forfatterens første bok opp på scenen.

Alle elever skal gjennom boken på en eller annen måte de nærmeste ukene.

- Vi formidler den tilpasset hver enkelt. Noe ved hjelp av lesing, noen ved bildebruk og noen ganger med tegnspråk. Innen en uke skal alle ha utdelt tekster, manuskript og musikk. Så er vi i gang med kostymer og slikt snart, avslutter en stolt og ikke minst spent forfatter.