«Miljødetektiven Smartine og den hemmelige bukta» er tittelen når de unge kreftene i gruppen Scenegal dukker opp igjen.

– Her blir det en ny kombinasjon av mennesker. Mie Gofjeld jobber til daglig som inspisient på Haugesund teater og Fredrik Longva har fra høsten kommet inn på regi på KHiO. Det er moro med lokale folk som går den veien, smiler Hedda B. Aronssen som debuterer, denne gang som manusforfatter.

Kjente fjes

Med seg på scenen har hun Martine Ugland som Smartine, Sondre Hinze som Kalle, Line Kaupang som Pernille og Magnus B. Aalbu som den mystiske finansmannen Jaifés.

– Alle utenom Martine har flere roller, påpeker Hedda som liker prosessen i prøvene.

– Det er mye som skjer med manus i prøveperioden, men vi lover at dette skal bli som man kan forvente. Mye sang og musikk i tillegg til teater. Det kjennetegner Scenegals produksjoner, smiler hun og liker å jobbe sammen med den lokale inspisienten Mie og regissøren Fredrik.

Spenning og miljø

Det handler om miljø og om å ta vare på det som er rundt oss.

– Pernille og Kalle er hver sommer på Solvika Camping. Den hemmelige bukta er yndlingsplassen deres, men i år har noen forsøplet den. De tilkaller miljødetektiven Smartine og de møter deretter masse rare folk som bor på campingplassen, forteller manusforfatteren.

Mye spenning og et nattetokt på jakt etter skurken blir det også.

– Vi tenke vel at dette passer for alle fra fire år og oppover. Det er mye fart og musikk og vi har valgt å kalle det et familieteater. Mye humor og litt mat for voksne også, fortsetter Hedda.

Premieren er 17. juli.

– Vi har bare lagt ut den første helgen ennå. Så får vi se hva som skjer, sier de dyktige aktørene mens de øver og øver på Galeiscenen.

Ung suksess

Scenegal er vant til å levere forestillinger som publikum liker.

Gjengen startet med «Den fillete dokka» og spilte den et par år.

Deretter dukket den store suksessen, «Vesle-Thor» opp og virkelig satte den unge gruppen på teaterkartet.

Les også: En paradisisk suksess

Med «Vesle-Thor» sikret de seg terningkast seks, respekt hos publikum og ikke minst et stort besøk.

Denne forestillingen ble senere flyttet til kulturhuset Bølgen i forbindelse med jubileumsåret for Thor Heyerdahl.

Om en uke blir det spennende å se hvordan de følger opp suksessen og hva de har å by på i miljøkampen og underholdningsøyemed.