Gå til sidens hovedinnhold

Stor dugnadsånd på Teaterhuset Munken

Artikkelen er over 4 år gammel

Lørdag var det duket for årets første dugnad på Teaterhuset Munken i regi av Larvik barne- og ungdomsteater. Over 60 hjelpende hender var til stede for å bære, vaske og rydde.

− For et fantastisk oppmøte! Det er over 30 personer som har kommet for å bidra. Det er betraktelig flere enn ved fjorårets siste dugnad da vi ikke var like forberedt som i år. På forrige dugnad fikk vi gjort mye, og hvis vi får gjort halvparten så mye i dag, så er det strålende, sier nestleder i Larvik Barne- og ungdomsteater, Geir Thorstensen.

Les også: Shakespeares barn i Teaterhuset Munken

Larvik barne- og ungdomsteater arrangerer to dugnader i året for å vedlikeholde teaterhusets 3.700 kvadratmeter. Det hadde ikke vært mulig uten frivillig hjelp fra foreldre og uavhengige voksne mennesker som bruker sin fritid på å hjelpe til, mener dugnadsansvarlig Gry Jensen.

− Det er alfa og omega at folk bruker tiden sin på å hjelpe. Larvik barne- og ungdomsteater er en organisasjon basert på frivillighet. De som er her ser at noe må gjøres, og gjør det. De er mennesker med stå på-vilje, sier Jensen.

− Det er veldig lett å komme inn i miljøet her. Det er åpent for alle, selv for dem som ikke har barn i teateret, men som likevel ønsker å bidra med tid og hjelp, sier nestleder Thorstensen.

Målet for dagens dugnad er satt. Og Thorstensen har én soleklar prioritering på listen sin.

− Vi har brannforskrifter hengende over oss, og er således nødt til å få ryddet kjelleren under salen. Der nede ligger det nedstøvede rekvisitter og diverse fra huset var nytt. Det er en stor jobb, sier Thorstensen.

I tillegg skal blant annet samtlige vinduer pusses, kontoret i underetasjen skal ryddes, salen skal vaskes, nye plakater skal henges opp og 390 stoler skal skrubbes.

− Teaterhuset blir mye brukt, og det pågår aktiviteter her hver dag. Det er klart at det sliter på dette massive bygget, sier Thorstensen.

Les også: Lager filmfestival for barna

Koser seg på dugnad

Nora Thorstensen (8), Ida Dorthea Öhman (9) og Emilie Aa. Jensen (8) fra Larvik barne- og ungdomsteater er også med på årets dugnad. De mener at foreldrene er flinke til å arbeide på dugnaden, men selv vil de aller helst øve på replikker.

 

− Jeg synes det er gøy på dugnad fordi det er andre barn her, sier Nora, som legger til at hun har lyst til å bidra med å bære litt i tillegg til å øve på skuespill.

− Det beste med å være her i dag er at vi kan øve mer på skuespill, for det virkelig elsker jeg. Men jeg skal også vaske litt, hadde jeg tenkt, sier Ida Dorthea betenkningsfullt. Men hva hun vil vaske, det er hun usikker på.

Emilie synes i likhet med venninnene at det er stas å tilbringe lørdagen på Teaterhuset Munken, men mener det er gøyere når setene i salen er fullsatte.

− Det beste med teater er replikkene, at folk kommer og ser på oss og at vi får masse applaus. Masse applaus, sier Emilie.

De to venninnene sier seg enig.

− Det kan øve sammen og samtidig ha det gøy. Det er morsomt å spille foran andre mennesker, mener Ida Dorothea.

− Det jeg elsker mest med teateret er å få lov til å stå på en scene, sier Nora før hun avbrytes.

− Nevnte jeg det med applausen?, sier Emilie lattermildt.

Les også: Scenegal gjentar suksessen

Enorm respons

Larvik barne- og ungdomsteater ble stiftet i 2007, og har siden den gang vokst betraktelig.

− Larvik barne- og Ungdomsteater har gått fra å være en liten gruppe mennesker med kjærlighet for teater, til å bli en stor organisasjon. Vi føler selv vi er unike i den form at vi setter opp barneteater for barn, av barn, sier Thorstensen.

Nestlederen forteller at de allerede er godt i gang med sommerens oppsetning om dyrene i Hakkebakkeskogen, og at interessen raskt meldte seg blant lokalbefolkningen.

− Vi har omtrent en overbooking av barn som vil være med. Vi snakker om 60 barn mellom 7 og 18 år. Det er gledelig og fantastisk at det stadig kommer fler til oss. Vi ønsker alle hjertelig velkommen, sier han.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.