Gå til sidens hovedinnhold

Maritim moro og eventyrere for de som tar en tur på Skottebrygga

Artikkelen er over 4 år gammel

Søndag er det maritim dag på Skottebrygga og Sjøfartsmuseet. Da åpner en ny utstilling med Larviks oppdagere og eventyrere og det blir garantert mye moro for barna. En tur på fjorden kan det også bli.

Selv om staselige Frithjof II er ute av drift for tiden, skal det være mulig å få kjent litt på sjøluften ute på fjorden når det arrangeres maritim dag søndag.

– Redningsskøyta Larvik og den flotte Maribell vil ta folk med ut på fjorden. I tillegg åpner vi en ny flott utstilling i Sjøfartsmuseet, forteller Ane Ringhem Eriksen fra Larvik museum.

Oppdagere og pionerer

– Vi kaller utstillingen «Oppdagere og eventyrere» og presenterer åtte larviksfolk som har gjort seg bemerket med å reise ut i verden. Noen for å bevise noe, noen av ren eventyrlyst og noen pionerer, fortsetter hun.

Her vil man møte Magnus Andersen som i 1893 seilte til Chicago med en kopi av et vikingskip. kanoen til Reidar Teigen og Odd E. Olsen finner man også i utstillingen. Sammen med filmen de lagde da de i 1952 rodde til Nilens kilde.

Les også: Brenner for Sjøfartsmuseet

Les også: Du kan bli matros eller båteier

Thor Heyerdahls historie er selvfølgelig med, og polfareren Oscar Wisting, som var den første som besøkte begge polpunktene, sammen med Amundsen.

Hvalfangstpioneren Carl Anton Larsen får man også høre om. Han grunnla Grytvika.

Så har vi Erling og Julia Tambs so i 1928 tok den store bryllupsreisen i en liten losskøyte til New Zealand og kom tilbake med to barn.

Alle har de gjennom sine reiser bidratt til å sette Larvik og Norge på kartet.

Historiene deres er godt dokumentert og er å finne i Sjøfartsmuseets nye utstilling.

Nytt og gammelt

Den nye utstillingen er satt opp i hovedetasjen på Sjøfartsmuseet. I etasjen under finnes den tidligere utstillingen med malerier fra sjøfartshistorien.

– Denne nye utstillingen vil også bli brukt i skolene utover høsten. I tillegg blir det en del arrangementer i samarbeid med Foreningen Larvik Sjøfartsmuseum, forteller Ringheim Eriksen.

– Det er veldig inspirerende for oss i foreningen å jobbe med Larvik museum på dette. Håpet vårt er jo et fullverdig maritimt museum etter hvert, sier Erling Melsom fra Foreningen Larvik Sjøfartsmuseum, som eier alle gjenstandene.

Aktiviteter for familier

Søndag blir det i tillegg til utstillingsåpning, masse aktiviteter for familiene.

– Det kan vi love. Vi får et verdenskart på gulvet og har masse historier på veggen. I tillegg har vi mange aktiviteter for barn, sier Ringheim Eriksen som også har noen premiere på lur i en del konkurranser.

Her blir det både rebusløp og tegning.

Kommentarer til denne saken