Musikal med bestemor

Ingen sceneskrekk: Mathilde Waale (t.v) var én av mange solister på julemusikalen, og sang «Guds lys» akkompagnert av familiekoret. (Foto: Mats Grimsæth)

Ingen sceneskrekk: Mathilde Waale (t.v) var én av mange solister på julemusikalen, og sang «Guds lys» akkompagnert av familiekoret. (Foto: Mats Grimsæth)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I juleforestillingen «Verdens lys» i Brunlanes frikirke var det ingen alderssperrer verken blant publikum eller på scenen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Både småtasser, foreldre og besteforeldre var stjerner for en kveld.

- Det er laget på en måte som kommuniserer med folk, det er kort avstand mellom publikum og scenen, forklarer Svein Waale, som står bak hoveddelen av musikken i forestillingen.

Under forestillingen «Verdens lys» var det bokstavelig talt en del kommunisering mellom publikum og sangerne, i form av vinking og «tommel opp»-tegn fra stolte besteforeldre.

Lav terskel og løs snipp er stikkord når menigheten selv snekrer sammen en musikal og blir et gedigent familiekor. Barna fra barnekoert «Gnisten» har fått med seg de voksne som trygge støttespillere.

- Vi synes det er ålreit å få til noe som alle generasjoner er sammen om, det er ikke så ofte man ser så stort aldersspenn på en scene, sier Svein Waale.

Kona Ragnhild Bakke Waale har skrevet den skinnende nye teksten som binder det timeslange programmet sammen. Tekstlesning med julebudskapet er den mest tradisjonelle delen av forestillingen som ellers inneholder både rap og break-dance.

- Det er litt gøy, innrømmer Alexander Saglie Næss.

Han står trippende i midtgangen før forestillingen kan ved første øyekast se ut som om han synes det er hakket mer enn «litt gøy».

- Vi har ikke breaket før, vi har lært det nå, av en fyr som kom og lærte oss det. Nå kan vi både freeze, ball, og noen saltotriks, sier kameraten Casper Christian Waale-Andersen.

Han sier seg enig med Alexander:

- Ja, litt gøy er det.

Gjengen på femti sangere har møttes et knippe ganger gjennom førjulstida, og i tillegg øvd i midre grupper. Sangerne har fått med seg en CD å øve til som er spilt inn av énmannsorkesteret Jørn Odén Evertsen.

- Jeg synes resultatet har blitt flott, og jeg synes det er gøy å få være med på noe annerledes, og bare nyskrevet materiale, sier Evertsen.

Programmet var lagt opp som en kronologisk reise gjennom juleevangeliet, med innslag av lystenning og en brakende avslut- ning hvor også resten av menigheten sang «Gloria!»

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags