Stadig flere steder i sentrum dukker opp som tydelige konsertarrangører, og da spesielt de mindre intime konsertene.

I den koselige bakgården til «elleVilla», har vertinnen Elisabeth Holm og medhjelper Jens Werner Andersen rigget til en liten scene.

- Jeg ønsket å lage et koselig konsept for sommeren, og tankene kretset rundt begrep som kveldskos, idyll og slike ting. Så kom det bare. Det måtte hete «Kveldsmat», sprudler Holm.

Hvorvidt navnet handler om mat eller den siste åndelige føde i døgnet, er noe uvisst. Kanskje det er radioprogrammet til Kari Slåttsveen som inspirerer, kanskje er det alt.

- Jeg har nettopp vært i Amerika og sett et jålete sted som hadde burger og fin vin som ramme. Det syntes jeg var morsomt, men jeg vil ha mer, forklarer Holm.

Og der kommer konsertene inn i programmet, med Al deLoner, Oscar Danielson, Tablå, Fredrik Steens Orkester, Bellmann og kanskje mer.

- Siden mange kanskje går glipp av Al deLoner på Stavernsfestivalen, gjør vi han søndagen etter. Blir dette populært kjører vi dobbelt konsert, forteller hun.

- Han har jo flydd inn fiolinist og saksofonist fra Tyskland denne helgen, så da må vi bruke det, smiler Holm.

Etter det dukker Oscar Danielson opp i hagen.

- Han var på turne i Norge i fjor. Da ble det bestemt at han skulle erobre Norge i år. Han er faktisk større i Danmark enn i Sverige nå, forklarer hun engasjert.

Litt lengre ut i juli entrer et Larviksband scenen. Tablå er navnet, og består av Eva Heum og Tommy Olsen.

- De kaller musikken sin tenkepop. Det er litt i gata til Eidsvåg.

Det blir mye nære intime saker fra scenen, men litt komedie er det også plass til når Fredrik Steens Orkester kommer.

- Her er det et superlag med musikere fra Oslo. Det blir litt blanding av superjazz og Fredriks alter ego «Hildegunn Moltubakk» som de fleste kjenner. Og etter han kommer vår lokale lille gitarhelt, Bellmann.

Bellmann som åpnet Hove-festivalen avslutter nesten sommeren på elleVilla, men så dukker Al deLoner opp igjen på slutten. Og mer kan det bli.

- Jeg har tatt noen telefoner og blant annet snakket med Simone fra d`Sound. Skulle likt å hatt henne alene med gitar. Vi får det kanskje til. Og så drømmer jeg om Bjørn Eidsvåg. Det vet han. Så jeg håper ennå, glitrer hun.

Nesten alle konsertene er lagt til hverdager og ikke helger?

- Det skjer så mye annet i helgene, og så har jo folk mye private planer. Derfor vil vi gi dette tilbudet midt i uken.

Men denne helgen er det åpning av sesongen og da kan det meste skje.

- Det er nok en litt løs regi på lørdagen. Kanskje kommer det smaksprøver fra noen av artistene. Kveldskos blir det uansett. Litt som på radioen og litt mer, avslutter Elisabeth Holm.