Det er midt på dagen og solen steker, mens vinden har tatt en god pause. Folk flest haster ut på strendene eller sitter et sted og døser.

I elleVillas hage er det derimot full aktivitet. Her skal Unni Wilhelmsen holde lunsjkonsert og folk finner seg til rette i gamle sofaer eller på stoler spredt rundt mellom trærne.

En stor gruppe på nærmer ti personer har okkupert sofagruppen som står nærmest scenen. Blandingen av ungdom og voksne er påtakelig. Her er det familier og venner som koser seg.

Mange av dem er fra Kjose, de andre er feriegjester, får vi vite.

Feriegjest Ida Døsnes Solberg er den som tok initiativet til å dra på konsert.

- Vi var her i hagen på lunsj for et par år siden. Ungene husket den opplevelsen godt, og da jeg så at Unni Wilhelmsen skulle spille, så måtte vi bare dra hit.

Mannen Espen Solberg hadde aldri hørt Wilhelmsen live, men ifølge sønnen Christian, så spiller far i huset platene hennes ofte.

Kjosingen Kristian Stensrud hadde med seg sin familie når de to venneparene reiste inn til byen.

- Jeg synes det er viktig å stille opp når folk arrangerer slikt. Akkurat nå er Larvik den mest interessante byen i Vestfold, slår han fast.

Alle er de enige om at en konsert midt på dagen er helt greit.

- Vi kunne jo dratt for å bade. Men så lenge vi visste at stedet og artisten var så flott, så valgte vi dette i dag, forteller Espen Solberg.

- Morsomt er det også å kunne ta med ungene, legger Kristian Stensrud til.

- De tingene man gjør sammen i ferien, er de tingene man husker når sommeren er over, smetter Solberg innpå.

- Det var faktisk ungene som ønsket seg tilbake til nettopp denne hagen i løpet av ferien. De husket at vi var her for to år siden og at det var koselig, forteller Ida Døsnes Solberg.

Hvor mye lille Vårin (4 måneder) husker senere er vel vanskelig å si noe om. Men denne sommeren starter bra for den lille.

- Hun var med på Stavernfestivalen også, så en liten konsert med Unni Wilhelmsen går nok bra, forteller mor Nina Wiik og gjør oss oppmerksom på at det ligger en liten en på seks uker i en vogn litt lenger bort i hagen.

- Når foreldrene er glade i musikk så blir hun jo med, avslutter mor mens den lille ligger og smiler.

Smile kunne også arrangør Elisabeth Holm. Fra scenen fikk hun veldig mye skryt av ordfører Øyvind Riise Jenssen som hadde tatt turen til hagekonserten.

Deretter fikk artisten Unni Wilhelmsen æren av å klippe snoren for nok en konsertsommer på elleVilla. Ordføreren ble satt i den uvante rollen å holde båndet som skulle klippes.

Så var det klart for konsert. Som i fjor og som på en vanlig kveldskonsert, ga Wilhelmsen et nært og godt inntrykk. Kanskje ble det litt nærmere sånn midt på dagen, i solen og uten at det var så stappfullt.

Se bildeserie på www.op.no