Musikalsk Ylvis-gjensyn

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Brødrene Bård og Vegard Ylvisåker er som Ylvis tilbake på sommerscenen i Tønsberg. På Klubben understreker multitalentene sin enorme musikalitet, men vi savner mer av deres høye gjøglerfaktor.

DEL

For det blir mest musikk og rytmikk, og mindre av parodier og vågale innspill når Ylvis dukker opp igjen med et 10 manns stort orkester og to korister på Hotell Klubben. Publikum blir med på en musikalsk reise gjennom musikkhistorien, en reise som starter fløtemykt med Nat King Coles storbandpreg, og lander en time og tjuefem minutter senere med høy funk- og rockefaktor.

For to år siden kom de mer som ubeskrevne scenekunstnere til sommerscenen i Tønsberg. Da med en kabaret der de uhemmet fikk boltre seg med egne talenter. Denne gangen er det deres musikalske spenst som preger Klubben.

«Ylvis - en konsert» er en konsert, og som det slår den gnister. Et tettspillende band, ledet av kapellmester Harald Dahlstrøm, og Ylvis-brødrenes fantastiske musikalitet, utholdenhet og sceniske trøkk. Men som sommerens show på Klubben, ville vi hygget oss mer om de to bergenserne i større grad hadde boltret seg i sin fulle bredde.

Musikalsk griper de fatt i det unike, og tolker det meste med både sjarm og intelligens. Her møter vi så vel Bing Crosby som Kaizers Orchestra . Og Ylvis-brødrende utrykker alt med stor grad av sjangerforståelse. Som alltid er alt stilrent og imponerende regissert, det er rytmikk og halsbrekkende tempo.

På Klubben får vi Lionel Richie og en tåredryppende variant av dansebandet Ole-Ivars. Vi får musikalske reiser til Cuba, USA, Frankrike og Brasil. Bård og Vegard Ylvisåker tar alt på kornet, sprudler med sine språkører og briljerer på allehånde musikkinstrumenter.

Vi hadde ønsket at Bård og Vegard Ylvisåker ville by på mer av seg selv. Deres scenesjarme er udiskutabel, og brødrene kunne i større grad ha sommerflørtet med sitt publikum. Vi ser fragmenter i leirbålreprisen fra for to år siden, vi ser det når Bård tar sin glitrende parodi på Sondre Lerche, på Vegards Grand-Prix-på-TV-variant og deres elleville møte i og utenfor en imaginær bil med høy stereofaktor. Best av alt er Bård Ylvisåkers vikingnummer, med poengtert humor og en stor dose lokalkunnskap.

Man lar seg lett imponere av den musikalske spensten og spennvidden. Og av koreograf Hilde Sol Erdal og regissørene Teodor Jansson og Arvid Ones som gjør dette til et musikalsk show. Vi møter et ensemble som har spilt seg sammen gjennom forstillingsrekker både i Bergen og Oslo, og som tidligere har turnert store deler av landet med sitt nye konsept. Når de kommer til Tønsberg blir det nærmest som et tilbud til dem som ikke har rukket å oppleve «Ylvis - en konsert» tidligere. Sånn sett er det ikke nyskapningen som inntar sommerbyen.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags