Daylight med comeback-suksess

Lagde liv: Det fylte seg raskt opp på dansegulvet foran scenen på Sanden da Daylight entret scenen for første gang på 30 år.

Lagde liv: Det fylte seg raskt opp på dansegulvet foran scenen på Sanden da Daylight entret scenen for første gang på 30 år. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Stormende jubel, fullt dansegulv og rocka stemning var stikkordene da Daylight spilte sammen igjen for første gang på 30 år.

DEL

– Dette var helt rått, jeg skulle ønske det aldri tok slutt. Dette har vi jobbet beinhardt for at skal gå, og nå er jeg i lykkerus, smiler vokalist i Daylight, Jarle Nyheim.

Bandet, bestående av Jarle Nyheim, Kim Granaas og Arild Jensen, hadde en stor karriere som 13-åringer, da de i 1985 startet opp som Daylight.

– I kveld var en skikkelig flashback-følelse. Bortsett fra at brusen har blitt bytta ut med øl, ler Kim Granaas.

En liten, sprø tanke

Det var i august i fjor at Kim og Jarle begynte å mimre tilbake til Daylight-dagene.

– Vi tok en kopp kaffe sammen, så sier jeg plutselig at vi burde fått til en gjenforening med bandet. Tenkte at det ville vært kult for både oss og Larviksfolket, sier Jarle.

Flashback: Guttene fikk samme følelse av å stå på scenen som de gjorde da de var 13. - Forskjellen er at brusen er bytta ut med øl, ler de.

Flashback: Guttene fikk samme følelse av å stå på scenen som de gjorde da de var 13. - Forskjellen er at brusen er bytta ut med øl, ler de. Foto:

– Jeg sa bare «er du helt syk i huet?!», men var ikke vanskelig å overbevise. Vi snakket med Arild, og før vi visste ordet av det hadde vi planlagt comeback, forteller Kim.

De holdt sin siste konsert i 1988, og hadde sitt høydepunkt i karrieren da de kom på andreplass i en svensk talentkonkurranse året før.

– Vi skled litt fra hverandre, og spilte hver for oss. Men kjemien oss gutta imellom har bestandig vært bra. Da vi ble enige om å gjøre comeback, var alle like gira, sier trioen.

Tidlig i fjor høst startet Daylight med plateinnspillingen. Kim sto for låtskrivingen, og bandet jobbet fram til jul i platestudio.

Plukka med fler: Da Daylight ble enige om gjenforening, ville de ha med seg et knippe med flere larviksmusikere. Trioen mener de har plukket fra øverste hylle.

Plukka med fler: Da Daylight ble enige om gjenforening, ville de ha med seg et knippe med flere larviksmusikere. Trioen mener de har plukket fra øverste hylle. Foto:

– Vi ville ha med flere larviksmusikere, og fikk med oss Even Kern på keyboard, Øystein Rishovd på bass, Lasse Thorsen på trommer, Trond Jensen på saksofon og Bente Sørum på vokal, forklarer guttene.

LES OGSÅ: Morten Abel på Bryggesleng

LES OGSÅ: Daylight er tilbake med nytt materiale tilgjengelig

– Magisk.

Det skulle ikke stå på stemninga blant publikum da bandet entret scenen. De sag ivrig med på kjente sanger, og fylte opp dansegulvet på Sanden.

– De lager skikkelig trøkk, og har valgt helt riktige låter for anledningen. Det er rett og slett dritbra, smiler Ove Kamonen.

Andrine Johannesen og Kristian Johansson skulle egentlig bare på kino da de fikk med seg at det var konsert like ved.

– Vi tenkte at å utvide daten med konsert ikke var så dumt, og det viste seg å bli veldig bra. Atmosfæren var koselig, sier Andrine.

Tilfeldig innom: Andrine Johannesen og Kristian Johansson var på kino da de fikk med seg at det skjedde noe like ved. De forlenget daten med konsert.

Tilfeldig innom: Andrine Johannesen og Kristian Johansson var på kino da de fikk med seg at det skjedde noe like ved. De forlenget daten med konsert. Foto:

– Man hører liksom at de er lokale, det er tøft. De spilte mye bra. Jeg hadde hørt om de, men de er jo for generasjonen over oss, ler Kristian.

Daylight mener lørdagskvelden ble det absolutte høydepunktet i karrieren. Og de legger ikke skjul på at de ikke gir seg med det første.

– Dette slår alt annet vi har gjort – Europaturer, talentkonkurranser, alt! Det var så godt å komme hjem igjen, til tryggheten i Larvik, stråler Jarle, som røper at det kommer en konsert til i løpet av sommeren.

Hvordan vil dere beskrive kvelden?

– Magisk. Det går ikke an å si noe mer enn det, avslutter trioen.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags