Orgelmusikk fra Paris i Larvik kirke

Professor Terje Winge

Professor Terje Winge

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtKommende søndag er det igjen Widorkonsert i Larvik kirke. Det er professor Terje Winge (Oslo) som spiller Symfoni nr 4 av Widor samt noen stykker av J. S. Bach.

Charles-Marie Widor er muligens den mest berømte organisten som virket i Paris.

I disse dager gleder organister seg over hele verden over at det store orgelet i Notre-Dame-katedralen ikke tok større skade av brannen. Dette orgelet er selve symbolet for fransk orgelprakt. Blypiper smelter lett, og mange hadde regnet med at orgelet ikke ville greie seg etter storbrannen. Men som ved et under står orgelet helt intakt uten vann- og varmeskader, bare meget støvete.

Charles-Marie Widor var organist i en annen kirke i Paris: Saint Sulpice. Denne kirken har et nesten like berømt orgel. Faktisk brant det ved inngangen i denne kirken 17. mars i år! Men denne brannen ble raskt slukket.

Larvik kirkes orgel er i stor grad inspirert av den franske orgelbyggekulturen. Og Widors musikk får frem det beste i dette instrumentet. Konserten har gratis inngang, med mulighet for å gi et bidrag til musikkarbeidet i Larvik kirke.


Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags