Bluegrass med lokal forankring på Mikrobryggeriet

Middlewood består av: Line Johannessen, vokal, Åsa Ringborg, fele. Morten Marstein, bass og vokal. Morten Nymoen, dobro og mandolin, Tore Kaspersen, banjo, gitar og vokal og til slutt Marius Midtskogen, gitar og vokal.

Middlewood består av: Line Johannessen, vokal, Åsa Ringborg, fele. Morten Marstein, bass og vokal. Morten Nymoen, dobro og mandolin, Tore Kaspersen, banjo, gitar og vokal og til slutt Marius Midtskogen, gitar og vokal. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Middlewood Band er tilbake på Larvik Mikrobryggeri lørdag

DEL

– Gleden av musikken, presisjon og samstemt dyktighet, kjennetegner dette bluegrassbandet, forteller Marius Midtskogen som startet bandet i 2008.

Navnet Middlewood er en direkte oversettelse av Midtskogen.

Bandet består av: Line Johannessen, vokal, Åsa Ringborg, fele. Morten Marstein, bass og vokal. Morten Nymoen, dobro og mandolin, Tore Kaspersen, banjo, gitar og vokal og til slutt Marius Midtskogen, gitar og vokal.

Sammen fremstår bandet som ledende innenfor sin sjanger, med ekte akustisk musikk og smittende sjarm.

LES OGSÅ: Strømmet til Helgeroa og Bryggesleng

Middlewood: Det blir liv på scenen når bluegrassbandet Middelwood spiller opp.

Middlewood: Det blir liv på scenen når bluegrassbandet Middelwood spiller opp. Foto:

– Middlewood Band spilte inn og ga ut en EP for tre år siden, den er spilt mye på radio og finnes på de fleste strømmetjenester, og bærer tittelen «In the Woods», forteller Midtskogen.

Bandet har gjort utallige konserter rundt om på Østlandet og høster ofte stort engasjement blant musikkglade publikummere.

Hva er så Bluegrass, tenker du kanskje?

– Mange tenker kanskje på Blues når de hører ordet Bluegrass, men sannheten er at de har ingenting med hverandre og gjøre. Bluegrassen stammer fra Appalache-fjellene i det sentralt USA, hvor stater som Kentucky, Tennessee og North Carolina er sentrale, og hvor gresset synes å bære en blåtone mer enn det normale grønne. Musikken oppsto på slutten av 1930-årene med Bill Monroe og hans band The Bluegrass Boys i spissen. I sin opprinnelige form spilles bluegrass med mandolin, fele, banjo, gitar og kontrabass, men også dobro godtas innen tradisjonell bluegrass, forklarer Midtskogen ivrig.

LES OGSÅ: Når Line synger fra scenen ser hun ikke publikum

Middlewood band blander det tradisjonelle med det moderne når de står på scenen, og spiller gamle, nye og egne låter på sine konserter.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags