- Det viktigste er uansett at de som kommer synes dette er fint

STORE TALENTER: Dag Øyvind Larsen og Rebecca Nøstrud Isaksen er to av Larviks store musikalske talenter. Nå går de sammen på scenen for deg.

STORE TALENTER: Dag Øyvind Larsen og Rebecca Nøstrud Isaksen er to av Larviks store musikalske talenter. Nå går de sammen på scenen for deg.

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag kan man høre to av Larviks store unge talenter i konsert på Sanden Scene. Rebecca Nøstrud Isaksen (15) og Dag Øyvind Larsen (22) inviterer deg til en helaften med klassiske perler.

DEL

Det er duket for en helaften med klassiske perler fra barokken til vår tid denne uken. På Sanden Scene møter man de lokale talentene Rebecca Nøstrud Isaksen (15) på fiolin og Dag Øyvind Larsen (22) som trakterer klaveret.

– Dette blir veldig spennende. Vi har ikke spilt på Sanden sammen før, vi to. Selv om det har blitt en del konserter med meg og Dag Øyvind, forteller Rebecca N. Isaksen.

Gjennom flere år har denne unge duoen opptrådt en rekke ganger sammen og de har begge vunnet Norsk Tippings Drømmestipend, mottatt Arve Tellefsens Talentpris, vunnet priser i den nasjonale klassiske Midgardkonkurransen, opptrådt som solister i NUMK’s Nyttårskonsert i Bølgen og arrangert flere konserter sammen.

– Det er viktig å ha en pianist som inspirerer slik han gjør, og det er mye god trening i samspill for oss begge, sier den unge fiolinisten.

LES OGSÅ: Leverte musikalsk pangstart på 2018

Spent på publikum

– Det er solgt noe billetter på forhånd og vi håper det dukker opp flere på selve kvelden. Det viktigste er uansett at de som kommer synes dette er fint og at de får en god musikkopplevelse, smiler Isaksen.

Dag Øyvind har hatt masterclass med pianister som Wolfgang Plagge, Ran Zemach og Milan Rabrenovic, mens Rebecca har hatt masterclass med fiolinister som Arve Tellefsen, Kolbjørn Holthe og Ingerine Dahl, og er for tiden elev på Norges musikkhøgskole gjennom fiolinprofessor Terje Moe Hansen og skolens talentutviklingsprogram.

Sammen håper duoen å kunne glede publikum med både virtuositet, engasjement og nydelige melodier gjennom håndplukkede stykker fra komponister som Grieg, Franck, Mozart, Faure og en rekke andre.

PRISET: Både Rebecca Nøstrud Isaksen og Dag Øyvind Larsen har mottatt Arve Telelfsens Talentpris.

PRISET: Både Rebecca Nøstrud Isaksen og Dag Øyvind Larsen har mottatt Arve Telelfsens Talentpris. Foto:

Tester ut bredde

Rebecca Nøstrud Isaksen er tross sin unge alder en artist som har testet ut mer enn det klassiske musikkmiljøet.

– Jeg spiller nå i Dr. Nielsen, et band med litt eldre karer, og en dame. Det er bra for utviklingen min å prøve forskjellige ting, forklarer hun om bakgrunnen for å spille med det rockebandet.

I tillegg snuser hun også på jazz.

– Ja, jeg er også med i Henriette Berggren Trio. Litt jazza og litt annen stil enn Dr. Nielsen, ler hun.

Men denne torsdagskvelden handler det om klassisk musikk og perler fra barokken.

LES OGSÅ: Rebecca fikk årets Tellefsen-pris

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags