Trommer sammen tre kor, profesjonelle og elever: – Vi lover at det blir meget høreverdig

STORT SAMARBEID: Jens Peter Mikkelsen har en stor jobb når han skal dirigere Tjølling Sangforening, Larvik kammerkor og musikklinja ved Thor Heyerdahl videregående skole i Antonio Vivaldi-oppsetningen Gloria søndag.

STORT SAMARBEID: Jens Peter Mikkelsen har en stor jobb når han skal dirigere Tjølling Sangforening, Larvik kammerkor og musikklinja ved Thor Heyerdahl videregående skole i Antonio Vivaldi-oppsetningen Gloria søndag.

Av

– Dette blir en flott konsert, sier Jens Peter Mikkelsen som skal dirigere tre kor, et kammerorkester og solister i Østre Halsen kirke den 27. oktober. Det er på høy tid at noen framfører dette vakre barokkverket i Larvik igjen.

DEL

Tjølling sangforening vil sammen med Larvik kammerkor sette opp Antonio Vivaldi’s Gloria i Larvik. Musikklinja ved Thor Heyerdahl videregående har et eget elevkor, og til sammen blir dette storkoret i Gloria-konserten.

– Vi lover at det blir en meget høreverdig konsert, sier Jens Peter.

På musikklinja ved Thor Heyerdahl videregående er det mange talentfulle elever som synger og spiller instrumenter. Elevene stiller derfor opp med en egen vokalgruppe som åpner konserten med Mary did you know av Lowry og Greene. I tillegg har en trio med Eivor Engeset på fløyte, Rebecca Nøsterud Isaksen på fiolin og Bjeate Catalon på piano en framføring av Libertango av Astor Piazolla. Rebecca Isaksen på fiolin framfører sammen med Joakim Biondi Rumenske danser.

– Vi får en cellosolo av Irene Tandberg, Hun er opprinnelig fra Gjøvik, og styrer mot en profesjonell karriere. Hun spiller Bach’s Preludium, suite nr. 2. Vi har et flott kammerorkester med strykere, blåsere og klaver. Det består av elever ved musikklinja, supplert med noen tidligere elever og profesjonelle musikere. Når vi til Gloria-framføringen også henter inn den lyriske sopranen Johanne Asp og

mezzosopranen Eva Therese Johansen som profesjonelle solister fra vårt lokale musikkmiljø, da har vi alt vi trenger for en flott konsert.

Totalt er det Da er det nesten et hundre korister og musikere på scenen.

Johanne Asp er en lyrisk sopran og er fra Larvik. Hun er utdannet sangpedagog og har en master i utøvende klassisk sang. I tillegg til stilling ved Skien kulturskole er hun frilans solist ved en rekke klassiske konserter i distriktet.

Eva Therese Johansen er sanger, musikalartist og sangpedagog. Hun underviser til daglig ved kulturskolen i Larvik, og er dirigent for Tjølling sangforening.

Joakim Biondi underviser på musikk, dans og dramalinja på Thor Heyerdahl videregående, og er også en etterspurt solist og akkompagnatør på piano og klaver.

Kammerorkesteret består bl.a. av elever fra alle klassetrinn på musikklinja ved Thor Heyerdahl videregående skole. Denne konserten er etablert som et prosjekt opp mot fagene «Instrument, kor, samspill» og «Musikk i perspektiv». Innøvingen til konserten legges inn som en obligatorisk del av musikkfagene.

Sist Tjølling sangforening framførte Vivaldi’s Gloria var i 2005. Da ble det holdt konserter i Larvik kirke, Stavern kirke og Høvik kirke sammen med Oslo Barokk Collegium. Den gang var korets dirigent Egbert van de Shootbrügge. Gloria ble også framført under korets hundreårsjubileum i 1995, den gang med Jens Peter Mikkelsen som dirigent.

Også denne gangen er det Jens Peter som dirigerer storkoret, kammerorkesteret og solistene. Han er jo meget godt kjent blant alle i distriktet som har vært innom korsang, korps eller orkester.

Gloria er et av Antonio Vivaldi’s store verk fra barokktiden, skrevet i Venezia i 1715.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags