Gå til sidens hovedinnhold

Kulturskolen feirer sommeren med musikk

Artikkelen er over 3 år gammel

Sommer er tid for kulturskolens store årsmarkering. I tillegg er det musikkorpsenes år i år og da stiller selvfølgelig de også til markering kommende tirsdag.

– Nå er vi godt i gang å øve til Årsmarkering 2018. Den er på tirsdag i Pressverksalen, forteller Nikolai Lysnes som har vært elev ved kulturskolen i mange år.

Nå har han blitt voksen og dette året fungerer han som lærer for en del slagverkselever.

– Det blir en fin og variert konsert der dere får høre elever fra Larvik kulturskole fremføre musikk fra mange ulike sjangre. Det blir alt fra fengende tangorytmer til filmmusikk. Det blir også en urfremføring av et nytt verk, In the field, røper Lysnes.

LES OGSÅ: I helgen blåser hundrevis av unger i varmen

(saken fortsetter under bildet)

Musikkorpsenes eget år

I år markeres også musikkorpsenes år. Det er Kulturdepartementet som har gitt 2018 offisiell status som Musikkorpsenes år. Norges Musikkorps Forbund (NMF) feirer 100-års jubileum og Forsvarets musikk er 200 år.

– Her ved Larvik kulturskole feirer vi det ved å samle skolekorpsene i byen til et felleskorps for å åpne vår Årsmarkering. De skal spille fengende marsjer på utsiden av Sliperiet kulturverksted i forkant av konserten, forteller Cecilie Lindflaten som er assisterende rektor ved skolen.

LES OGSÅ: Man blåser ikke i Musikkorpsenes år – Larvik lager superkorps!

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.