Kurset er for strykere og pianister fra alderen 13–20 år. Her kommer musikere fra flere steder i landet for å bli lært opp, inspirert og få veiledning av flere av Norges beste kammermusikere.

– Vi har lyst til å spre kammermusikk og nå ut til et yngre publikum. Da er barn og ungdom uten tvil de beste ambassadørene for dette, forteller arrangør Frida Fredrikke Waaler Wærvågen.

Kjempestor fremgang

Kurset har 8 veiledere, og en av veilederne i fiolin er den prisbelønte Arve Tellefsen. I forbindelse med festivalen har han tatt turen til Larvik for å undervise 4 masterclasser, en av dem med Rebecca Nøstrud Isaksen.

– Rebecca har gjort kjempestore fremskritt siden i fjor. Det er utrolig gøy å følge med på utviklingen av et så stort talent, skryter kursveileder Arve Tellefsen.

En stor ære

Allerede i tidlig alder har Rebecca markert seg som et stort talent, og målet er å bli flinkere enn Alexander Rybak.

– Det er en stor ære å kunne spille og øve med Arve. Han er en kjempeflink lærer, forteller hun.

Nå har Rebecca spilt fiolin i fem og et halvt år, men interessen for kammermusikk ligger ikke i blodet.

– I to år maste hun om å begynne på kulturskolen hvor hun kunne spille fiolin. Hun ga seg ikke før vi ga etter, forteller stolt mor, Carina Nøstrud Isaksen.

Ser fram til festival

Og det at foreldrene ga etter, skulle vise seg å være starten på et eventyr. I april mottok hun Drømmestipendet, og i 2015 ble hun tildelt Vestfoldprisen i Midgardkonkurransen. I tillegg avslører hun å ha fått plass ved Musikkhøgskolen i Oslo fra høsten av.

Men først er Stavern kammermusikkfestival som står for døren. Parallelt med Stavernfestivalen skal kammermusikk fylle Stavern sentrum fra torsdag fram til natt til søndag. Da skal Rebecca og Arve opptre sammen.

– Vi gleder oss veldig, avslutter de med et smil.