Nå blir pappabloggeren forfatter

debuterer som forfatter: Peter Kihlman fra Larvik er mannen bak bloggen Pappahjerte, som er en av Norges mest leste foreldreblogger. Nå debuterer han med en selvbiografisk bok med fokus på rollen som småbarnsfar. foto: vårin alme

debuterer som forfatter: Peter Kihlman fra Larvik er mannen bak bloggen Pappahjerte, som er en av Norges mest leste foreldreblogger. Nå debuterer han med en selvbiografisk bok med fokus på rollen som småbarnsfar. foto: vårin alme Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

– Dette er guttedrømmen som blir oppfylt, sier Peter Kihlman som står bak Norges mest kjente pappablogg «Pappahjerte».

Til høsten utgir Cappelen Damm Peter Kihlmans første bok. Larviksskribenten og mannen bak bloggen «Pappahjerte» får dermed oppfylt sin største drøm.

– Dette er veldig stort for meg. Jeg har alltid drømt om å gi ut bok, og sett på det som nærmest uoppnåelig. Dette er guttedrømmen som blir oppfylt, sier han.

Kihlman forteller at boken blir en utbrodert versjon av bloggen «Pappahjerte».

– Dette blir hele min historie fra jeg var ungkar i Oslo til jeg nå er far til en toåring med enda en på vei. Boken vil gi et mer heldekkende bilde av mitt liv. Samtidig er ikke dette en bok jeg skriver for at folk skal lese en selvbiografi om meg. Det handler mer om rollen som småbarnsfar og hva det har betydd for meg. Jeg ser for meg at målgruppen kanskje i størst grad blir småbarnsforeldre, vordende foreldre eller de som vurderer å få barn. Dette er boken jeg selv gjerne skulle ha lest før jeg ble far, smiler han.

Les også: Blogginnlegget spres som en farsott på sosiale medier - Pappablogger fra Larvik - Kaster klærne for fotballfrua

Fikk drømmeavtale

Kihlman ble opprinnelig kontaktet av Cappelen Damm i forbindelse med et annet prosjekt.

– Jeg måtte takke nei, men la til at jeg gjerne skrev en bok. Jeg hadde aldri forventet et positivt svar. Det var ekstremt overraskende og moro å få til svar at dette var noe de allerede hadde tenkt på og ville satse på.

Intensiv skriveprosess

– Siden jeg fikk den beskjeden har jeg vel egentlig skrevet i hver ledige stund. Jeg begynte å skrive i mars, og boken utgis til høsten. Så det har vært hektisk. Jeg kan ikke huske sist jeg så vennene mine, for å si det sånn. Men det har vært gøy. Det at jeg hadde bloggmaterialet som grunnlag, gjorde at jeg aldri satt fast i - det var heller motsatt! sier han.

Vil skrive om Larvik

På spørsmål om hvordan han nå ser for seg fremtiden, innrømmer Kihman at han ikke våger å håpe på for mye.

– Men jeg håper jo selvsagt at boken får en god mottakelse. Gjør den det, er drømmen å kunne skrive mer - gjerne en roman som baserer seg på Larviks historie. Den synes jeg er veldig fascinerende, smiler han.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags