Når sansene skal rockes

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Med seks konserter på en måned skal «Øre, nese, hals» inspirere flere av sansene til det lokale konsertpublikum.

DEL

Som i fjor byr noen ivrige konsertarrangører og en liten kafé på en rekke konserter i sentrum.

Navn som «Truls & the trees», Rumble in Rhodos», «Now we got members», «Palace Of Pleasure» og «Don Juan Dracula», er ikke så veldig kjente her i distriktet. Marthe Wulff har de også på plakaten i sommer, men hun har jo markert seg sterkt i fjor.

Likevel er nok denne konsertserien godt over forventningene til hva et musikkinteressert publikum kan oppleve andre steder.

- Det finnes ikke en by her i landet på Larviks størrelse som kan vise til en slik konsertrekke, utbasunerer Andreas Gilhuus.

Foranledningen er at nå er konsertserien, som i fjor fikk navnet «Øre, nese, hals», klar med et nytt sommerprogram.

- Vi lager det vi liker selv. Samtidig vil vi se at det blir mer liv i sentrum. Vi kan ikke la Stavern ta alt om sommeren, forklarer Martin Andersen.

Disse to finner vi benket ned i bakgården der Café Passagen ligger. Sammen med innehaver Hege Fjeldstad og arrangørkompis Gunder Gundersen, forteller de villig vekk om årets artister.

Likevel får vi inntrykk at det ikke er artistene som er viktigst.

- Når du kommer hjem til Larvik på sommeren. Så trenger man en møteplass. Derfor lager vi det vi tror kan være en helaften som pirrer alle sansene, fortsetter Andersen.

- Men musikken er selvfølgelig viktig. Vi er bevisste på hva vi velger. Vi tar fram band som er store i musikkmiljøet i Oslo og ikke så kjente her i Larvik.

Innehaver Fjeldstad er i hundrede over det som skjer og den hjelpen hun får fra Brødrene Bøk som disse arrangørene kaller seg.

- Når jeg sitter på nettet og ser etter disse artistene, så er turnélisten slik at de spiller på store festivaler. Og så dukker de opp her i bakgården, ler hun fornøyd.

Litt om bandene må vi la gutta lose oss gjennom.

- Truls & the Trees spiller på de 15 største festivalene i Norge denne sommeren. Ingen norske band har fått så mange jobber som disse, forteller Gunder Gundersen.

Den kvelden er det akustisk indierock fra et genierklært poptalent som fyller bakgården.

- Så kommer det et uskrevet blad. Med Rumble in Rhodos, blir det mer rockepreg. De gleder jeg meg virkelig til, fortsetter han.

Marthe Wulff kjenner flere fra før.

- Hun blir vårt alibi for å ta det hele litt ned. Her åpner vi virkelig for rødvin og kvinner på Heges alder, ler Gundersen og ser på innehaveren.

- Det er nok den kvelden jeg gleder meg mest til, røper hun.

Fjorårets konsert med «Captain and Me» ble veldig morsom.

- I år er det «Now we got members» som har akkurat den rollen. De varierer fra åtte til 15 personer. Her snakker vi om prog/balkan/pop/punk, kommer det klart og tydelig fra Gundersen.

Palace Of Pleasure har to spellemannspriser allerede.

- Dette er discodub, slås det fast rundt bordet.

Til slutt rundes det hele av med Vestfoldbandet «Don Juan Dracula». Et band som la opp for en stund siden. Deretter ble det en gjenforening for å tilfredsstille en USA-turne. Nå ble det plutselig et album av dette stuntet. Det slippes på Hovefestivalen fredag.

- Og i august dukker de opp her, avslutter Gundersen.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags